Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.11.10

Τιμήθηκαν οι Αχαιοί που πολέμησαν στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή το 1974

15/11/2010
Οι 150 αξιωματικοί και οπλίτες από τον Νομό Αχαΐας που πολέμησαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, τιμήθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου , στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με κύριους ομιλητές τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ και τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Έξι από τους Αχαιούς αγωνιστές σκοτώθηκαν και δύο είναι αγνοούμενοι.



Στην ομιλία του, ο Πρέσβης κ. Ιωσήφ εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα για τη συμβολή των αγωνιστών που πολέμησαν το 1974 κατά των Τούρκων εισβολέων. «Υποκλινόμαστε με ευγνωμοσύνη μπροστά στην προσφορά των Ελλήνων αξιωματικών και οπλιτών, πεσόντων και αγνοουμένων που πολέμησαν τον Τούρκο εισβολέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσήφ.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του έπλεξε το εγκώμιο των Αχαιών αγωνιστών και τόνισε πως η «Κύπρος είναι ο μεγάλος μας πόνος, η παντοτινή μας αγάπη, η αγιάτρευτη μέχρι σήμερα πληγή μας».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κυπρίων Αχαΐας, του Συνδέσμου Αχαΐας-Κύπρου «Αχαιών Ακτή» και του Συλλόγου Πολεμιστών Αχαΐας 1974.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βιντεοταινία από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο και φωτογραφικό υλικό με τα πρόσωπα των αγωνιστών. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προβολή φωτογραφιών των φονευθέντων και αγνοουμένων.

Στην εκδήλωση, που ήταν πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, παρεβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 80 από τους αγωνιστές, όπως και πολλοί συγγενείς τους. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπρόσωποι πολιτειακών, εκκλησιαστικών, πολιτικών, νομαρχιακών, δημοτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών και φορέων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης