Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.11.10

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα μεταβεί αύριο, στη Λισσαβόνα, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. (19 - 20 Νοεμβρίου)


Στη Σύνοδο Κορυφής αναμένεται να υιοθετηθεί το νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποτελέσει έναν οδηγό πορείας της Συμμαχίας για την επόμενη δεκαετία. Το νέο Στρατηγικό Δόγμα είναι απαραίτητο, προκειμένου το ΝΑΤΟ να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και απειλές κατά της ασφάλειας του ευρώ-ατλαντικού χώρου.



Επίσης, στο πλαίσιο της Συνόδου θα συζητηθούν:

- Οι εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ με άλλους διεθνείς Οργανισμούς (Ε.Ε, ΟΗΕ, ΟΑΣΕ) και χώρες που συνεργάζονται, σε διάφορα επίπεδα, με τη Συμμαχία.

- Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις αμυντικές υποδομές του ΝΑΤΟ, ώστε να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις ασφαλείας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

- Το πρόγραμμα της Αντιπυραυλικής Άμυνας, που στοχεύει στην προστασία της επικράτειας και των πληθυσμών των συμμαχικών χωρών από την πυραυλική απειλή.





Στο πλαίσιο της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων με το σύνολο των χωρών που συμμετέχουν στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, σταθεροποίησης στο Αφγανιστάν (ISAF).

Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Hamid Karzai, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki - Moon, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Van Rompuy, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jos? Manuel Barroso, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Robert Zoellick, και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Naoto Kan.



Ακολουθεί το πρόγραμμα:



Παρασκευή 19 Νοεμβρίου

2:30 μ.μ. Ομιλία σε NATO Young Atlanticist Summit

3:30 μ.μ. Εκδήλωση με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και τα μέλη των αντιπροσωπειών

4:30 μ.μ. Συνάντηση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων

7:45 μ.μ. Δείπνο εργασίας Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων



Σάββατο 20 Νοεμβρίου

8:30 π.μ. Συνάντηση ISAF (International Security Assistance Force) με συμμετοχή Αφγανού Προέδρου και εκπροσώπους ΗΕ, ΕΕ, Παγκόσμιας Τράπεζας και Ιαπωνίας

11:30π.μ. Εκδήλωση με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων

12:45μ.μ. Συνάντηση Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων

2:00 μ.μ. Συνάντηση Αρχηγών Κρατών-Κυβερνήσεων Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας

3:30 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης