Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.12.10

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε., ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2010





ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αντικείμενο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η ενημέρωση που ζήτησα για την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ και τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη. Αυτό ήταν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα εσωτερικά μιλήσατε καθόλου;

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Για το πολυνομοσχέδιο δεν μιλήσαμε καθόλου διότι είναι δεδομένο: Καμία συναίνεση και σε τίποτα. Άλλωστε θα τα πούμε σε λίγες ώρες και στη Βουλή. Και να ξέρετε ότι η εκτίμησή μας είναι ότι ο πραγματικός πόλεμος τώρα αρχίζει. Γιατί τώρα οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν ότι δεν έχει κανένα νόημα να διαπραγματεύονται πόσα θα χάσουν και πάνω απ' όλα ότι είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν διάφορα μείγματα πολιτικής. Ή θα σκύψεις το κεφάλι ή θα οργανώσεις με συστηματικό και αποφασιστικό τρόπο την αντεπίθεση για να επιλύσεις το ζήτημα της εξουσίας. Λύσεις δεν υπάρχουν πια, μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συζητήσατε καθόλου γι αυτά που έρχονται, εννοώ για το νέο χρόνο, νέα μέτρα ή οτιδήποτε άλλο;

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Όχι, ειλικρινά σας λέω, ζήτησα από τον πρωθυπουργό να με ενημερώσει για το πώς βλέπει την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ. Όλα τα άλλα και προχθές τα είπαμε με τον πρωθυπουργό, και σήμερα θα τα ξαναπούμε το απόγευμα, δεν είχε κανένα νόημα….

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κυρία Παπαρήγα, οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν απαισιόδοξα μηνύματα από την Ευρώπη γι αυτή τη λύση που προωθούν, που βάζει σε δύσκολη θέση και την Ελλάδα. Επιβεβαιώνονται αυτές οι ανησυχίες;

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η κρίση θα κρατήσει, οι ανταγωνισμοί μέσα στην ΕΕ θα οξυνθούν κι αν ξεπεραστεί η κρίση δεν πρόκειται να επιστρέψει στο επίπεδο του ΑΕΠ που ήταν προ κρίσης. Κι αν ακόμα ξεπεραστεί η κρίση θα έχει αφήσει συντρίμμια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα έρθει νέος χειρότερος κύκλος κρίσης. Κι από αυτή την άποψη λέμε ότι ο πραγματικός αγώνας, ο πραγματικός πόλεμος τώρα ξεκινάει.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης