Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.12.10

AΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ MΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟY ΤΑΜΕΙΟΥ κ.DOMINIQUE STRAUSS-KAHN ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

7.12.2010









ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας καλωσορίζουμε. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση που δείχνετε για το μεγάλο πρόβλημα που περνάει η Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη με πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Ελπίζω να βγούμε από αυτή την κρίση, η οποία δεν είναι μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή.

Θα σας ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί χτες συνέβησαν αρκετά πράγματα. Γιατί η Γερμανία ‘έχει στυλώσει τα πόδια της’.





D.STRAUSS-KAHN: Επιτρέψτε μου καταρχήν, κύριε Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω που μας διαθέτετε το χρόνο σας.

Και παλαιότερα έχω επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα και θέλω να σας βεβαιώσω ότι διάκειμαι φιλικά προς τη χώρα σας.

Ενθυμούμαι τις παλαιότερες συναντήσεις στις οποίες παρέστην που έλαβαν χώρα στη ‘Μεγάλη Βρετανία’ στο κέντρο της Αθήνας, σε άλλα αμφιθέατρα πέριξ αυτής, συναντήσεις και συνέδρια που αφορούσαν την επικείμενη ένταξη της Ελλάδος και κατόπιν το ευρώ.

Και γενικώς ήμασταν πάντοτε υπέρ της εντάξεως και της ενισχύσεως των δεσμών μεταξύ των έξη πρώτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αυτός είναι ο βασικός στόχος που έχουμε υπόψιν μας γενικώς, γιατί προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Και κύριος στόχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι να βοηθά τα μέλη του.

Βεβαίως, γνωρίζω ότι αυτό πάντοτε δεν είναι εμφανές, γιατί συνήθως εμείς παρεμβαίνουμε σε δύσκολους καιρούς και όποτε χρειάζεται να παρέμβουμε προφανώς η εν λόγω χώρα, το εν λόγω μέλος αντιμετωπίζει δυσκολίες, άρα είναι και επώδυνο.



Έχετε όμως απόλυτο δίκιο, κύριε Πρόεδρε, όταν λέτε ότι βασικό μέλημά μας θα πρέπει να είναι καταρχήν να μην πλήττουμε βαρύτατα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, για τις οποίες θα είναι και επαχθές.



Και βεβαίως, αναπόφευκτα, θα πρέπει να συμμετάσχει όλη η κοινωνία. Άρα, σίγουρα, ως ένα βαθμό θα επηρεαστούν και οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Αλλά, από την άλλη, μας ενδιαφέρει η είσπραξη των φόρων, μεταξύ άλλων, και άρα τα πλουσιότερα και πλέον εύρωστα οικονομικά στρώματα είναι εκείνα που περιμένουμε να συμμετάσχουν και να συμβάλουν περισσότερο.



Βεβαίως, έχετε απόλυτα δίκιο όταν λέτε ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης