Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.1.11

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ FRANCOIS FILLON ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, FRANCOIS FILLON, ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2011


Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον κ. Fillon. Συζητήσαμε θέματα ευρείας αλλά και κοινής αντίληψης, σε ό, τι αφορά την Ευρωζώνη και τις οικονομικές εξελίξεις. Πιστεύω ότι συμπίπτουμε σε μια κεντρική κατεύθυνση, ως προς την ανάγκη για μια ισχυρότερη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας, και όχι μόνο ως θέμα αντιμετώπισης του σημερινού προβλήματος της κρίσης, που περνάει η Ευρωζώνη.

Συζητήσαμε, επίσης, για την ενίσχυση της παρουσίας της Ευρώπης παντού, και στη γειτονιά της, και στις σύγχρονες τεχνολογίες, και στην ανταγωνιστικότητα, για την ανάγκη να μπούμε στην πράσινη ενέργεια και στην πράσινη ανάπτυξη γενικότερα, για τη στήριξη και την ανάπτυξη των υποδομών, συγκοινωνιακών, διαδικτυακών και ενεργειακών, στην Ευρώπη, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τη σύγκλιση και την ανταγωνιστικότητα της ηπείρου.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το πρόβλημα που έχει η Ευρώπη, και βεβαίως ιδιαίτερα η Ελλάδα, αυτό της λαθρομετανάστευσης, όπου οι Γάλλοι συμβάλλουν ουσιαστικά και αυτοί, με τη συμμετοχή τους στη FRONTEX, σε συνεργασία με εμάς. Και είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις προσπάθειές μας και με τις γειτονικές χώρες, όπως με την Τουρκία, καθώς και για την ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Τέλος, συζητήσαμε πολλά διμερή θέματα. Είναι πολύ καλές οι σχέσεις μας, άριστες θα έλεγα. Εξάλλου, έχουμε τη στήριξη της Γαλλίας και στην προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση. Και βεβαίως, έχουμε τη στήριξη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση της θέσης μας για τη δημιουργία του μηχανισμού, που ήταν βασική για να μπορέσουμε να πάρουμε τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να κάνουμε τις αλλαγές και να μπορούμε να γίνουμε κι εμείς βιώσιμοι, ανταγωνιστικοί και να έχουμε ευημερία.

Στο πλαίσιο αυτής της διμερούς σχέσης, αναπτύξαμε ιδέες για κοινές πρωτοβουλίες, όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και από πλευράς επενδύσεων, όπως με τη συνεργασία μας στον τομέα του πολιτισμού.

Είχαμε μια μακρά συζήτηση και για τα θέματα της παιδείας, καθώς και για τις αλλαγές που χρειάζονται τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, διότι το γαλλικό και το ελληνικό σύστημα είναι παρόμοια και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όπως κι εγώ, έχουμε διατελέσει και Υπουργοί Παιδείας στο παρελθόν.

Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και συνεχίζεται σταθερά η πολύ καλή συνεργασία μας με την Γαλλία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης