Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.3.11

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011
ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
NICOLAS SARKOZY







Είχαμε την ευκαιρία, με τον Γάλλο Πρόεδρο, τον κ. Sarkozy, να ανταλλάξουμε απόψεις για δύο μεγάλα θέματα.

Το ένα είναι οι επαναστατικές αλλαγές στη Βόρεια Αφρική και το τι ακριβώς μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στη βία που βλέπουμε, δηλαδή ποια μπορεί να είναι η συμβολή μας στην ανασυγκρότηση πολλών χωρών, που μπαίνουν σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού. Κάτι βεβαίως που, για εμάς ειδικά, στην Ελλάδα, που βρισκόμαστε στην περιοχή, είναι ιδιαίτερης σημασίας. Και πιστεύω ότι έχουμε μια κοινή προσέγγιση στο θέμα αυτό με την Γαλλία.

Το δεύτερο θέμα, βεβαίως, είναι η κρίσιμη - η πολύ κρίσιμη, θα έλεγα - διαπραγμάτευση για τα ζητήματα της Ευρωζώνης, που θα έχουμε αύριο στις Βρυξέλλες, όπου και εδώ έχουμε μια κοινή προσέγγιση με την Γαλλία, σε πάρα πολλά θέματα.

Θα ήθελα να τονίσω την στήριξη που έχουμε λάβει από τον Γαλλικό λαό, αλλά και από τον κ. Sarkozy και την Γαλλική Κυβέρνηση, καθώς και την αναγνώριση των προσπαθειών και των θυσιών του Ελληνικού λαού από την Γαλλία, που είναι πάντα στο πλευρό μας. Και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γι' αυτό.

Η διαπραγμάτευση βεβαίως συνεχίζεται, δεν έχει κλείσει και είναι οπωσδήποτε και δύσκολη, και σκληρή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης