Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.3.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ME ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ME ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
16.3.2011




ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι κάνετε; Πως πάνε τα πράγματα;

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Να είστε καλά. Όλα πάνε καλά και με τη βοήθειά σας θα πάνε ακόμη καλύτερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαίρομαι. Τι θα γίνει, θα πάμε Αζερμπαϊτζάν;

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Ναι, θα πάμε και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και πολύ θετικά αποτελέσματα γιατί θα βοηθήσει εκεί και η παρουσία σας. Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση αυτό τον καιρό ειδικά για τον αγωγό φυσικού αερίου επειδή όλα παίζονται αυτό το χρονικό διάστημα και είναι μια πολύ καλή συγκυρία η δική σας επίσκεψη γιατί είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει. Να σας πω ότι στην πραγματικότητα με τον αγωγό αυτό που θα συζητήσετε, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πλέγμα ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης που θα μας δώσει τη δυνατότητα μεταφέροντας αζέρικο αέριο μέσω Ελλάδος και Ιταλίας, και ουσιαστικά να δημιουργεί μια μεγάλη ενεργειακή ασπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη και αυτό είναι πάρα πολύ σπουδαίο. Αρκεί να σας πω ότι ο αγωγός αυτός ήταν θέμα συζήτησης στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλες και άρα όλα έρχονται σε μια συγκυρία που ελπίζουμε να αποβεί θετική για τα συμφέροντα όλων των χωρών αλλά ασφαλώς και για τα δικά μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έβλεπα στην τηλεόραση για το θέμα επάνω στην Θεσπρωτία. Καταλαγίασε το θέμα;

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Θα καταλαγιάσει διότι έχουμε ήδη μιλήσει. Πρέπει να σας πω μάλιστα ότι έχουμε κάνει και μια μεγάλη συζήτηση στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής όπου είχαμε καλέσει τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη. ήταν όλοι οι Βουλευτές Ηπείρου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό παρακολούθησα.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Μάλιστα. Κάναμε μια πλήρη ενημέρωση και έχουμε διαβεβαιώσει ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου μόνο οφέλη για την τοπική κοινωνία να υπάρχουν. Και βεβαίως αν μου επιτρέπετε να σας πω ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου αγωγού θα μας δώσει και τη δυνατότητα να αρχίσουμε να συζητούμε στη πραγματικότητα πια και τη διανομή φυσικού αερίου στα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης