Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.7.11

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΟÏΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
7.7.2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 7.7.2011, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ηαrvard Παναγιώτη Ροϊλό και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Δημήτριο Γιατρομανωλάκη.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαίρομαι που σας βλέπω. Ξέρω για τη δουλειά σας και επειδή είναι και στα δικά μου ενδιαφέροντα, είναι πολύ σημαντικά αυτά που κάνετε. Είναι η απόδειξη της πνευματικότητας της Ελλάδος – που καμιά φορά ‘κάνει κοιλιά’ – αλλά εσείς προσπαθείτε να το αναδείξετε. Είμαστε σε μια χώρα που έχουμε ανάγκη σε τομείς σαν αυτούς.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ.ΡΟÏΛΟΣ: Είναι πολύ σημαντικό για μας, κύριε Πρόεδρε, που μας δεχθήκατε σήμερα, εν μέσω αυτής της κρίσης που έχει διασύρει την Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε να αρθρώσουμε – στο μέτρο του δικού μας δυνατού – μια αντίδραση.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜ.ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Μια αντίσταση μέσω του πολιτισμού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακριβώς σ’αυτό πιστεύω και εγώ. Πιστεύω στην άλλη Ελλάδα και εσείς είστε μέρος αυτής της άλλης Ελλάδας, του πολιτισμού. Η Ελλάδα δεν είναι αυτή της κρίσης και της χυδαιότητας.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜ.ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ: Βεβαίως, όχι. Μπορεί να είναι εξαιρετικά δυσμενής η συγκυρία για την Ελλάδα, αλλά εμείς είμαστε μια αρκετά μεγάλη ομάδα ερευνητών που αποφασίσαμε να θεσμοθετήσουμε τρία διεθνή Βραβεία για τον πολιτισμό.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης