Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.7.11

Ο πρωθυπουργός σήμερα στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο απευθυνόμενος αρχικά στον ελληνικό λαό, τόνισε τα εξής:

« Η χθεσινή επιτυχία είναι πρώτα από όλα δική σας επιτυχία. Τίποτα δεν θα είχαμε καταφέρει χωρίς τη δική σας προσπάθεια, χωρίς τις δικές σας θυσίες. Θέλω να είστε όλοι σας περήφανοι για αυτό που είμαστε, για τον αγώνα μας, για τη χώρα μας. Οι βασικές αρετές μας είναι αυτές που έφεραν το αποτέλεσμα. Είναι η υπομονή του Έλληνα, η επιμονή, το φιλότιμο και η αυτοθυσία.»


Συνέχισε λέγοντας,

«Στην κρισιμότερη καμπή της πορείας μας των τελευταίων μηνών, στην πιο κρίσιμη στροφή των διαπραγματεύσεων, στη χθεσινή Σύνοδο, ξεκαθαρίσαμε εξαρχής τις διαπραγματευτικές μας αρχές:

- Μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους, με βελτίωση των όρων εξυπηρέτησής του.

- Ελάφρυνση του βάρους για την ελληνική οικογένεια.

- Απρόσκοπτη κάλυψη των δανειακών αναγκών μας και για τα επόμενα χρόνια.

- Και φυσικά, μια ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας - μιας βιώσιμη όμως οικονομίας - και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή ότι εμείς, οι Έλληνες, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες, κάνουμε τη δουλειά μας. Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας. Κάνουμε πρωτόγνωρες θυσίες. Αλλά και αλλάζουμε την Ελλάδα. Και δεν μπορεί αυτή η προσπάθεια, αυτές οι θυσίες να υποθηκεύονται άλλο από τις επιθέσεις της αγοράς, την έλλειψη ασφάλειας και σιγουριάς ευρύτερα, ή την αναποφασιστικότητα σε επίπεδο Ευρώπης. Ζήτησα λύση τώρα. Διεκδίκησα το απλό, το δικαίωμα του Έλληνα και της Ελληνίδας στην ελπίδα, το δικαίωμα να αλλάξουμε τη χώρα, μέσα σε ένα κλίμα σιγουριάς και ασφάλειας.

Οι χθεσινές αποφάσεις α) εγγυώνται τη βιώσιμη πορεία της χώρας, εγγυώνται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους β) εγγυώνται τη μείωση των βαρών εξυπηρέτησής του και την κάλυψη των δανειακών μας αναγκών γ) και τέλος, εγγυώνται ένα αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα, ένα - όπως ειπώθηκε - Ευρωπαϊκό «Σχέδιο Marshall». Με βάση τις αρχές μας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε χρονική επιμήκυνσ η του χρέους της χώρας μας, μείωση επιτοκίων και σημαντική βελτίωση των όρων εξυπηρέτησής του.»

Κλείνοντας τόνισε ότι,

«Έχουμε πολλή δουλειά, πολλές αλλαγές. Όσα πετύχαμε μέχρι τώρα, ό,τι και να καταφέρουμε, όλα θα πάνε στράφι, αν εμείς δεν συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε, για τις μεγάλες αλλαγές, τις ριζικές αλλαγές στη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα τα καταφέρουμε και πάλι. Η Ελλάδα θα αλλάξει. Μέσα από διάλογο, αλλά θα αλλάξει. Δημοκρατικά αλλά ριζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος τρόπος, για να μην ζήσουν ξανά τα παιδιά μας την θανάσιμη απειλή του χρέους, τις επόμενες δεκαετίες.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης