Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.10.11

Επιστολή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας

04/10/2011





Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια την ακόλουθη επιστολή για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας:

«Με την ευκαιρία του εορτασμού της 51ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ήθελα να σας απευθύνω εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού και εμού προσωπικώς τις πιο εγκάρδιες ευχές για την ελευθερία και την ευημερία του κυπριακού ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού.

Ο σεβασμός της κυπριακής ανεξαρτησίας, η διαρκής συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός με την Κυπριακή Κυβέρνηση συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ελλάδος στο Κυπριακό, το οποίο παραμένει το κορυφαίο ζήτημα της εξωτερικής της πολιτικής. Κοινός στρατηγικός μας στόχος είναι η λήξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της μαρτυρικής νήσου, στο πλαίσιο μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

Παρά την έλλειψη συμβολής της τουρκικής πλευράς σε αυτή την κατεύθυνση και παρά την εμμονή της Τουρκίας στην επιβολή νέων τετελεσμένων, η Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη και τη δυνατότητα της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, μέσω της εν εξελίξει διαπραγματευτικής προσπάθειας που ξεκίνησε και συνεχίζεται ως αποτέλεσμα των δικών σας πρωτοβουλιών και εποικοδομητικών προτάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάς δεν θα φεισθεί προσπαθειών και αποφασιστικότητας μέχρι να δικαιωθεί η κυπριακή υπόθεση. Με όλες της τις δυνάμεις θα συνεχίσει να παρέχει κάθε συνδρομή και υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης