Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.10.11

Δήλωση Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια

Δήλωση Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της 

Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια


Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2011



Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη μάχη, τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε στις 23 Οκτωβρίου, την ερχόμενη Κυριακή, στο Συμβούλιο Κορυφής.

Είναι κρίσιμες για την Ευρώπη, για τους ευρωπαϊκούς λαούς, οπωσδήποτε για την ίδια την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

Κρίσιμες, ώστε επιτέλους να μπορέσουμε να δώσουμε τέλος σε αυτή την κρίση, που έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα για όλους μας, πόσο μάλλον για τον Ελληνικό λαό και, θα έλεγα, όχι μόνο πια για τον Ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Και αποτελεί και προϋπόθεση να δώσουμε τέλος σε αυτή την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, με τρόπο που θα δημιουργήσει γερές βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία, καθώς έχει τεράστιες δυνατότητες η Ευρώπη, όπως και η Ελλάδα.

Είναι αυτονόητο ότι χτίζουμε πάνω στις θετικές αποφάσεις του Ιουλίου αλλά, αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο είναι απαραίτητο είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι δεν περισσεύει κανείς. Τη μάχη, τη δίνουμε όλοι.

Είναι ευθύνη όλων μας απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στον Ελληνικό λαό, να δείξουμε αρραγές μέτωπο, ενότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την Κυριακή, δείχνοντας ότι η Ελλάδα και μπορεί και θέλει και επιτυγχάνει τους στόχους της και προχωράει μπροστά, προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης