Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.11.11

Επίσκεψη Γερμανών Κοινοβουλευτικών στη Βουλή

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2011

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ μελών διακομματικής αντιπροσωπείας από τη Γερμανική Κάτω Βουλή (Bundestag) και Ελλήνων βουλευτών, μελών της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.



Καλωσορίζοντας τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, η κα Ζήση υπογράμμισε ότι η επίσκεψη της γερμανικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας πραγματοποιείται σε μια εποχή κρίσιμων επιλογών και αποφάσεων για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις μιας νέας πολιτικής και οικονομικής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο και καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των λαών της, να σταθεί στο ύψος που της αναλογεί βάσει της ιστορίας, του πολιτισμού και της παγκόσμιας συνεισφοράς της και να βρει κοινές λύσεις για τα κοινά προβλήματα που όλοι οι λαοί της Ένωσης αντιμετωπίζουν.

«Η Ένωση» δήλωσε στη συνέχεια η Αντιπρόεδρος της Βουλής, «χρειάζεται ένα νέο στόχο, ένα όραμα που θα της δώσει νέα πνοή. Το Ευρωπαϊκό μοντέλο συνδυασμού της ανάπτυξης και της κοινωνικής αλληλεγγύης, της έμφασης στην προστασία του περιβάλλοντος και της επιδίωξης της διεθνούς συνεργασίας, οφείλει να προστατευθεί και να αποτελέσει την ιδεολογική βάση της όποιας προσπάθειας ανανέωσης της Ένωσης. Χρειάζεται, όμως, εγρήγορση, πολιτική βούληση, γενναιότητα και προσήλωση στα ιδανικά της πολιτικής πράξης και της δημοκρατίας. Ο λαός είναι σε θέση να κρίνει και να πάρει τις τύχες του στα χέρια του, εφόσον έχει μπροστά του ξεκάθαρες επιλογές και θέσεις από την πολιτική του ηγεσία, Για το λόγο αυτό, έννοιες όπως διαφάνεια, υπευθυνότητα, λογοδοσία και συμμετοχική δημοκρατία είναι στο επίκεντρο των προσπαθειών και της πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης, του πρωθυπουργού, της Ελληνικής Βουλής και εκείνων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας που σέβονται πραγματικά τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί βουλευτές, αφού ευχαρίστησαν για την υποδοχή και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, έθεσαν το ερώτημα της συναίνεσης μεταξύ των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, πάνω σε μια πλατφόρμα εθνικής συνεννόησης για την έξοδο από την κρίση, ενώ ζήτησαν να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες της διεξαγωγής του αναγγελθέντος δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Τέλος, επιβεβαίωσαν την προσήλωση της Γερμανίας στην Ευρώπη, στο ευρώ και στην υποστήριξη της ελληνικής προσπάθειας, εκφράζοντας αναγνώριση και σεβασμό στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης