Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.11.11

Συνάντηση της Αντιπροέδρου της Βουλής κας Ροδούλας Ζήση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Volodymyr Shkurov

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2011


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων μεταξύ της Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κας Ροδούλας Ζήση και του Ουκρανού πρέσβη κ. Volodymyr Shkurov.



Καλωσορίζοντας τον κ. Shkurov, η Αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στον πολιτισμό, στην ομογένεια, αλλά και σε θέματα αμιγώς εμπορικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις και ο τουρισμός. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ζήση, «πάντοτε υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών». Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε την πάγια θετική και υποστηρικτική στάση της Ελλάδας σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας και τη σύσφιξη των σχέσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξάλλου, η κα Ζήση αναφέρθηκε σε πόλεις με σημαντική και ιστορική σημασία, όπως η Οδησσός, ενώ συνεχάρη την Προεδρία της Ουκρανίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρέσβης ευχαρίστησε την κα Ζήση για την υποδοχή, ενώ ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο της Βουλής ότι η σύνδεση της Ουκρανίας με την ευρωπαϊκή οικογένεια παραμένει η βασικότερη προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του. Τέλος, ο κ. Shkurov έδειξε ευαισθησία όσον αφορά στα εθνικά θέματα της Ελλάδας και κυρίως στα θέματα της οικονομίας. Επίσης, συνεχάρη και ευχαρίστησε την κα Ζήση για το έργο που έχει επιτελέσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην COSAC και σε άλλα διεθνή fora υπέρ της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και ζήτησε συνεργασία των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των δύο χωρών, με διάφορες πρωτοβουλίες, όπως «Ημέρες Πολιτισμού» και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ουκρανία.

Από το γραφείο της Αντιπροέδρου της Βουλής

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης