Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.12.11

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου μετά την συνάντηση τους
24-12-2011



Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είχε σήμερα το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Μετά τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος και ο Πρωθυπουργός προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ: Ανταλλάξαμε ευχές σήμερα με τον κ. Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό μας, με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων και των Αγίων Ημερών, αλλά εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία αυτή για να συζητήσουμε και για άλλα πολλά θέματα γενικότερα και πιο συγκεκριμένα για της Εκκλησίας τα θέματα.

Τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται σε δύο ομάδες: τα θέματα της Αρχιεπισκοπής που είναι τεράστια αυτή την εποχή και τα θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα.

Για τα θέματα της Αρχιεπισκοπής μιλήσαμε για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, τις δυνατότητες που μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους.

Για τα θέματα της Εκκλησίας γενικότερα είπαμε να έρθει μια αντιπροσωπεία μετά από τις γιορτές, μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να συζητήσουμε τα γενικότερα προβλήματα που έχει η Εκκλησία στην πορεία της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κ. Παπαδήμο, τον Πρωθυπουργό μας, και να του ευχηθώ σε αυτή την κρίσιμη ώρα πολλή δύναμη, υγεία και υπομονή.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ Μακαριώτατε. Εκτός από τις ευχές που ανταλλάξαμε, συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να την συνδράμει στον έργο της, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία. Αλλά, επίσης, για την στήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα, που αποσκοπούν στη βοήθεια των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Πιστεύω τις επόμενες μέρες, θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τις δράσεις που θα γίνουν, ώστε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κ. Πρόεδρε.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ. Χρόνια σας πολλά.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης