Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9.1.12

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2012
ΔΗΛΩΣΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΤΕ
ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΤΕ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ




ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι είπατε με τον Πρωθυπουργό;
Α. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Κάναμε μια συνολική ανασκόπηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τουρισμού, σε συνδυασμό και με την αύξηση του 10% και στα έσοδα και στις αφίξεις του 2011, αλλά και με τις προοπτικές του 2012, και κατά πόσο ο τουρισμός μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Συζητήσαμε θέματα ανταγωνιστικότητας τα οποία αφορούν τον τουρισμό, όπως τα φορολογικά θέματα, όπως τα εργασιακά θέματα και μια σειρά άλλων εξειδικευμένων θεμάτων, των υποδομών, της προβολής, με στόχο να οργανωθούμε και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το 2012 - μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι σας είπε ο Πρωθυπουργός;
Α. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε συνολικά για τα θέματα του τουρισμού. Για τη συνέχεια, έχουμε μια σειρά συναντήσεων τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και με άλλους συναρμόδιους για τον τουρισμό υπουργούς, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στις διαβουλεύσεις με τη ΓΣΕΕ, στην ατζέντα, εσείς θα θέσετε και θέμα μείωσης των μισθών 20-40% όπως έχετε πει;
Α. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Κοιτάξτε, η θέση του ΣΕΤΕ είναι ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ο κατώτατος μισθός και οι δεκατέσσερις μισθοί είναι θέματα τα οποία πρέπει να διατηρηθούν. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε ξανά το θέμα του μη μισθολογικού κόστους, κάποιες συμβάσεις τοπικές και κλαδικές, οι οποίες είναι συμβάσεις «ρετιρέ», που είναι έως 20%, 40% και 50% πάνω από την κατώτατη αμοιβή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής, και μια ελαστικοποίηση και ευελιξία στην εργασία ώστε να μπορέσει ο τουρισμός να απασχολήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους.
Ευχαριστώ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης