Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.1.12

Η ευρωπαϊκή πολιτική για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη Βουλή

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2012

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση προήδρευσε σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με αντικείμενο την εξέταση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απλοποίηση των διαδικασιών δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων μικρής και μεσαίας κλίμακας. 



Στη συνεδρίαση παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη των δύο Επιτροπών για τις ελληνικού ενδιαφέροντος λεπτομέρειες της πρότασης.

Κατά την εισήγησή της, η κα Ζήση επεσήμανε ότι, σε μια εποχή που η ελληνική επιχειρηματικότητα μικρής και μεσαίας κλίμακας, ιδίως στις περιφέρειες της χώρας, πλήττεται από την κρίση, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, οι πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην απαλλαγή τους από περιττά βάρη,  κρίνονται, κατ’ αρχήν, θετικές. Όπως υπενθύμισε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, «πολλές φορές κατά τις εργασίες της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχαμε την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε ότι κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι, πέρα και πάνω από τη δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάπτυξη. Και για να σημειωθεί ανάπτυξη στη χώρα μας, το βάρος δεν μπορεί παρά να πέσει στο βασικό κορμό της ελληνικής οικονομίας που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας: δηλαδή, στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να συνδράμουν με γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς μια διεκπεραιωτικού τύπου τεχνοκρατικής προσέγγιση σαφώς είναι ανεπαρκής και απλώς επιτείνει το οικονομικό και οικονομικό χάσμα μεταξύ του ευρωπαϊκού πυρήνα και της ευρωπαϊκής περιφέρειας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης