Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

14.3.12

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012
Χαιρετισμός της Ροδούλας Ζήση σε Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση υποδέχθηκε αντιπροσωπεία Γυναικών Βουλευτών, Μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας (APF).



H ΑPF (Assemblée Parlementaire de la Francophonie), έχει σαν στόχο να συμβάλει στην προβολή της γαλλικής γλώσσας και στην αμοιβαία κατανόηση των πολιτισμών των λαών που κάνουν χρήση αυτής, σε όλους τους τομείς, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο χαιρετισμό της προς τα μέλη της APF που επισκέφθηκαν την χώρα μας, η κα Ζήση αναφέρθηκε στους πολύ ισχυρούς δεσμούς της χώρας μας με τη γαλλική γλώσσα και την γαλλική κουλτούρα, αφού η φιλοσοφία των γαλλόφωνων χωρών ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο ζωής μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Επιπλέον, επεσήμανε την σημασία της Γαλλίας για τους Έλληνες, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της περιόδου όπου οι πολιτικές ελευθερίες ανεστάλησαν στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας και πολλοί Έλληνες διέφυγαν στη Γαλλία. Πολλοί από αυτούς μάλιστα διέπρεψαν ιδιαίτερα στην τέχνη και την επιστήμη. Επιπλέον, μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού μετανάστευσε κατά τη δεκαετία του πενήντα και του εξήντα στο Βέλγιο, τον Καναδά και τις αφρικανικές χώρες, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ των γαλλόφωνων χωρών και την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων η κ. Ζήση επεσήμανε: «Σήμερα έχω την τιμή να γιορτάσουμε μαζί την απόδειξη της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μας. Με τη βοήθεια του προγράμματος Noria της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας, θα πραγματοποιηθεί σύντομα ,η μετάφραση ενός μέρος του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας στην Γαλλική γλώσσα, ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Γαλλόφωνες χώρες σε όλο τον κόσμο. Χωρίς την υποστήριξή σας, δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε αυτό το δύσκολο έργο της μετάφρασης στην Ελλάδα του σήμερα, μια Ελλάδα που έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης