Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.3.12

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
2-3-2012




Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Τι κάνετε κ. Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, κάθε φορά που έρχεστε, είστε μάντης καλών ειδήσεων.

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Και σήμερα, πάλι έχω καλά να σας πω. Σήμερα ξέρετε είναι μια καλή ημέρα. Κατατέθηκαν ήδη οκτώ προσφορές, σημαντικές προσφορές για τις έρευνες που έχουμε προκηρύξει στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης. Είναι οκτώ προσφορές, από τις οκτώ μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά, δίνουμε ένα μήνυμα, αλλάζουμε μία σελίδα, δίνουμε ένα μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης. Μας εμπιστεύονται και έρχονται να επενδύσουν τα χρήματά τους, γιατί αυτές οι εργασίες γίνονται με έξοδα μόνο των Εταιρειών. Το δημόσιο δεν πληρώνει τίποτα.

Το δεύτερο ασφαλώς είναι μια έμμεση απόδειξη ότι έχουμε πετρέλαιο. Για να επενδύσουν αυτές οι Εταιρείες, που στη συνέχεια τις πληροφορίες θα τις πουλήσουν στις πετρελαϊκές εταιρείες, σημαίνει ότι πραγματικά έχουμε αξιόλογα κοιτάσματα. Και βεβαίως πρέπει να σας πω, θεωρώ πως είναι και ένα καλό μήνυμα, για τον τρόπο που μπορούν να δουλέψουν οι δημόσιες υπηρεσίες μας.

Όλον αυτόν τον διαγωνισμό, όλη αυτήν την προσπάθεια, την κάναμε μόνο με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, με ανιδιοτελή προσφορά και με πολύ πατριωτισμό εκ μέρους των υπαλλήλων του Υπουργείου. Και αυτό το θεωρώ ένα πολύ σπουδαίο μήνυμα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όλα αυτά είναι πολύ σπουδαία και πολύ ευχάριστα. Είναι ακριβώς μια βάση για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη στον ευρύτερο τομέα, και όπου η Ελλάδα έχει ανάγκη για επενδύσεις από το εξωτερικό.

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Νομίζω ότι, το γεγονός ότι αυτές οι Εταιρείες προτίθενται να επενδύσουν δεκάδες εκατομμύρια, και προσμένουν να αποσβέσουν και μετά να βγάλουν κέρδη από αυτό, δείχνει, είναι ένα μήνυμα στις μεγάλες πετρελαϊκές Εταιρείες, άρα και στους μεγάλους επενδυτές του εξωτερικού, ότι
η Ελλάδα είναι μία χώρα επενδυτικά ελκυστική με σοβαρότητα στην Κυβέρνηση και στη Δημόσια Διοίκηση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει προδιαγραφές για να χρησιμοποιήσουμε τον ορυκτό μας πλούτο ως ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιδιαίτερα και στον τομέα ενέργειας, είναι πολύ σημαντικός για
την Ευρώπη.

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Νομίζω δε μάλιστα σε συνδυασμό με τις έρευνες που έχει ξεκινήσει η Κύπρος τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και με το Ισραήλ, όλο αυτό το ευρύτερο τόξο, δίνει μία σιγουριά στην Ευρώπη ότι δημιουργείται
μία ασπίδα ενεργειακής ασφάλειας, η οποία είναι πάρα πολύ καλή και για την Ευρωπαϊκή οικονομία αλλά και για τους Ευρωπαίους πολίτες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σπουδαίο, θα έχουμε τώρα και το Νότο, όχι μόνο το Βορρά με τη Νορβηγία.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης