Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.7.12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε παιδιά της παροικίας από τις ΗΠΑ 13/07/2012

 

 

Δίνουμε μάχη και κερδίζουμε ψηφίσματα που αποτελούν «όπλα» για μας και τα αξιοποιούμε έτσι ώστε να πιεστεί η Τουρκία να αποχωρήσει από την Κύπρο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.



Μιλώντας σε παιδιά της παροικίας από τις ΗΠΑ τα οποία δέχθηκε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στο Κυπριακό, με το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και κατοχή, είπε ότι «αγωνιζόμαστε για να απελευθερώσουμε το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, να επανενωθεί η πατρίδα μας και μαζί με τους Τουρκοκύπριους να ζήσουμε ειρηνικά στο κυπριακό ενωμένο ομοσπονδιακό κράτος και να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της κοινής μας πατρίδας. Δεν χρειαζόμαστε μητέρες πατρίδες, κηδεμόνες, την Τουρκία την Ελλάδα, ούτε και τη θετή ʽμητέραʼ, τη Βρετανία», είπε αναφερόμενος στις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις.

Πρόσθεσε ότι «οι Άγγλοι, μετά την αποικιοκρατία, ναι μεν έφυγαν από την Κύπρο, όμως, ‘έφυγανʼ για να μείνουν. Μάς επέβαλαν τις Βάσεις. Αποκαλούν τις Βάσεις κυρίαρχο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κράτος εν κράτει. Οι Κύπριοι δεν δέχονται τετελεσμένα στο έδαφος τους, όμως, τώρα προτεραιότητα δεν είναι οι Βάσεις, αλλά η απελευθέρωση της χώρας μας από τα τουρκικά στρατεύματα.

Οι απόδημοι μας μάς βοηθούν στην προσπάθεια μας να πείθουμε τους ξένους, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ, ότι έχουμε δίκαιο και πρέπει αυτό το δίκαιο να επικρατήσει. Κάποτε δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη στάση των ΗΠΑ διότι έχουν πολύ συμμαχικά στενά συμφέροντα με την Τουρκία και έτσι δεν μας προτιμούν εμάς. Οι Βρετανοί, δυστυχώς, συνεχίζουν να μην μας συμπαθούν καθόλου. Στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλους διεθνείς Οργανισμούς δεν μας βοηθούν όπως πρέπει να μας βοηθούν, ακολουθώντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και εμείς δίνουμε τη μάχη μας και μαζί τους, με άλλες φίλες χώρες και κερδίζουμε ψηφίσματα του ΟΗΕ που αποτελούν ʽόπλοʼ για μας, τα οποία αξιοποιούμε για να πιεστεί η Τουρκία να αποχωρήσει από την Κύπρο».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισήμανε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι ο εποικισμός που σημαίνει έποικους, σφετερισμό και νέα τετελεσμένα για δημιουργία χωριστού παράνομου κράτους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τη βοήθεια όλων των αποδήμων μέχρι τη δικαίωση που εύχομαι να έρθει σύντομα, παρόλο που μας λείπει η ενότητα εντός της Κύπρου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης