Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.8.12

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτη Κουβέλη μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε την αντιμετώπιση του προβλήματος, του υπαρκτού προβλήματος λειτουργίας των ναυπηγείων. Εκεί εργάζονται 2.500 άνθρωποι και οι εμπλοκές που υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτό θα προωθηθεί για να αντιμετωπιστεί άμεσα. Αυτό μας απησχόλησε στη σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Πρωθυπουργό.



ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε επιφυλάξεις για το θέμα της εφεδρείας; Πώς ακριβώς εξελίσσεται αυτή η συζήτηση; Γιατί καταρχήν η κυβέρνηση δεν το έθιγε και τώρα βλέπουμε ότι το ανοίγει.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος, όπως ήμουν σταθερά από την πρώτη στιγμή που είχε τεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας. Όχι μόνον δεν δημιουργεί κανένα όφελος οικονομικό για τη χώρα, για τα δημοσιονομικά της χώρας, αντίθετα διώχνει στην ανεργία και άλλους συμπολίτες μας. Και δεν είναι δυνατόν να προστίθενται στον μεγάλο αριθμό των ανέργων και άλλοι άνεργοι. Πέραν του γεγονότος, επαναλαμβάνω ότι απεδείχθη στον βαθμό που εφαρμόστηκε η εργασιακή εφεδρεία, ένα φιάσκο. Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα δεν θα προχωρήσει, καταλαβαίνω.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Έχω κατηγορηματική την αντίθετη θέση μου».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης