Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.10.13

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Queens


Συμπατριώτες, αδέλφια μου, είναι μεγάλη η συγκίνησή μου. Δεν είμαστε εδώ πέρα μόνο μια χούφτα Χριστιανοί, είμαστε μια υπερήφανη, δυνατή, μεγάλη, ξεδιπλωμένη σημαία Ελληνισμού. Εδώ στην καρδία του Queens, εδώ που ο Ελληνισμός αυτός έχει, όπως το γνωρίζουμε από εσάς, και όπως το είδαμε προ ολίγου από τα μάτια των μικρών παιδιών
που πέρασαν, έχει δρέψει δάφνες επιτυχιών, έχει δοξάσει την Πατρίδα, εδώ στα ξένα. Δεν σας κρύβω ότι και εγώ είχα μια προσωπική εμπειρία ερχόμενος να επισκεφτώ τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, προ μηνός περίπου, όταν λίγα μέτρα από το γραφείο του, με υποδέχτηκε η Ντίνα του Secret Service, Ελληνίδα.

Όταν αργότερα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μου σύστησε το δεξί του χέρι, η Haeda Βizekis Mihaltses. η οποία είναι Ελληνίδα. Όταν την επόμενη μέρα εκεί που έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι, στο Ground Zero, ήρθε και μου έδωσε την Αμερικανική και την Ελληνική σημαία ο Ηλίας, ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής αστυνομίας στη Νέα Υόρκη. Όταν όπου γυρίσει το μάτι σου βλέπεις επιτυχημένο Έλληνα ενταγμένο μέσα στην κοινωνία την αμερικανική. Αυτή είναι η δόξα του ελληνισμού που υπάρχει σε όλο τον κόσμο.
Σε ώρες βέβαια δύσκολες για την Ελλάδα και για την Κύπρο πράγματι Σεβασμιότατε, περάσαμε μεγάλες δυσκολίες, γευτήκαμε την πίκρα να ακούν Ελλάδα οι ξένοι και να θεωρούν ότι είναι μια χώρα η οποία πρέπει να βγει από το ευρώ, ότι είναι μια χώρα η οποία έχει χάσει τα λογικά της, ότι είναι μια χώρα η οποία ηττάται σε όλες τις μάχες της οικονομίας.
Με υπερηφάνεια, με σοβαρότητα, ο Ελληνικός λαός, καρτερικά και με υπομονή, πέρασε τα πολύ δύσκολα και σήμερα με τη βοήθεια του Θεού βρισκόμαστε στο τέλος αυτού του λαβύρινθου. Στο τέλος αυτής της δύσκολης διαδρομής. Κανένας πια δεν μιλάει για την έξοδο της Ελλάδας, το Grexit, από το ευρώ. Όλοι μιλάνε για ένα παράδειγμα της Ελλάδας, που θα γίνει παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη. Επιτυχίας παράδειγμα.
Και ταυτόχρονα φίλες και φίλοι, ως Πρωθυπουργός, είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι μια έγνοια έχω. Την ενότητα. Να είμαστε ενωμένοι. Πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από πολιτικές δοξασίες, πέρα και πάνω από βραχύθωρες αντιλήψεις του σήμερα. Να είμαστε ενωμένοι για να μπορούμε να δώσουμε ελπίδα σε αυτά τα νέα τα παιδιά. Που ήρθαν να μεταλάβουν, να πάρουν τη δύναμη της Ορθοδοξίας για να μπορέσουν και εκείνοι να γίνουν φορείς εξαιρετικών επιδόσεων όπως είναι οι γονείς τους.
Για να τιμήσουν και εκείνα τα παιδιά την Πατρίδα τους. Μόνο ενωμένοι καρποφορεί το αύριο δυνατό. Και η ιστορία δείχνει ότι όποτε φτάσαμε στο άλλο άκρο της διχόνοιας, ο τόπος διαλύθηκε. Και οι Έλληνες του εξωτερικού υπέστησαν και εκείνοι τις συνέπειες.
Θέλω επίσης να γνωρίζετε ότι η Ορθοδοξία για εμάς είναι δύναμη, είναι μνήμη, είναι ψυχή, είναι γλώσσα, είναι Πίστη. Και είναι μαζί μας συνεχώς. Την κουβαλάει ο καθένας εικόνα μέσα του και μας δίνει δύναμη και μας μαθαίνει συγχρόνως. Μπορεί να είσαι υπερήφανος, όχι αλαζόνας. Μπορεί να είσαι ταπεινός, όχι όμως δουλόφρων. Και θα πρέπει στη ζωή σου να ξέρεις, όπως πολύ σωστά είπε ο Σεβασμιότατος, ερμηνεύοντας το Ευαγγέλιο του Θεού ότι δεν έχεις δικαίωμα τον άλλο να τον μισείς. Δεν έχεις δικαίωμα να πιστεύεις στη βία , να είσαι ρατσιστής, δεν έχεις δικαίωμα να είσαι μισαλλόδοξος, δεν έχεις δικαίωμα να προωθείς την ακρότητα διότι τότε τους Έλληνες θα βρεις μπροστά σου, τους υγιείς τους Έλληνες. Αυτούς που πιστεύουν πραγματικά στην Ελλάδα, στον Ελληνισμό. Όπως έγινε άλλωστε τις τελευταίες μέρες στην Πατρίδα μας.
Γι’ αυτό απαιτείται ενότητα όλων αυτών που έχουν αυτές τις αρχές για τον τόπο μας, για το αύριο των παιδιών μας.
Και να είμαστε και εμείς συνεπείς σε όλα αυτά που ακούσαμε προηγουμένως από τον Σεβασμιότατο.
Θέλω να ξέρετε ότι σπάνια θα ξεχάσω , δεν υπάρχει περίπτωση σπάνια έχω δει τόσα νέα παιδιά να παρελαύνουν και να μεταλάβουν μια τέτοια Κυριακή.
Παιδιά τα οποία ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν αυτά τα οποία μόλις είπα. Αλλά παιδιά τα οποία μεγαλώνουν με τη δύναμη της Πατρίδας, του Ελληνισμού, της Εκκλησίας των γονιών τους.
Θέλω, Σεβασμιότατε, να σας πω ότι για μένα σήμερα ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα και για τους φίλους και τους εκλεκτούς συνεργάτες μου με τους οποίους έχουμε έρθει από την Αθήνα, ακριβώς για να προαγάγουμε τα συμφέροντα της Πατρίδας και για να διαφημίσουμε με κάθε τρόπο τα προτερήματα του τόπου μας, τα οποία αποτελούν και το εχέγγυο μιας μακροπρόθεσμης προόδου που ήδη έχει αρχίσει να ξεκινά στην Ελλάδα μας. Να είστε καλά και ευχαριστώ πάρα πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης