Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.3.14

Επίσκεψη της Επιτρόπου Máire GEOGHEGAN-QUINN στην Αθήνα (1-2 Απριλίου 2014)



H Επίτροπος κυρία Máire GEOGHEGAN-QUINN, αρμόδια για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Επιστήμη, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, την 1η και 2 Απρίλιου.
Το πρόγραμμα της Επιτρόπου θα περιλαμβάνει τα εξής:


Tην Τρίτη, 1η Απριλίου, η κ. Geoghegan-Quinn θα παρακαθίσει σε  επίσημο δείπνο με την ευκαιρία της υπογραφής Μνημονίου μεταξύ του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (JRC) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην εκδήλωση η Επίτροπος θα απευθύνει εναρκτήριο χαιρετισμό (Ξενοδοχείο Crowne Plaza, ώρα 19:00), ενώ θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής του εν λόγω Μνημονίου.

Την Τετάρτη, 2 Απριλίου η Επίτροπος θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης όπου και θα ξεναγηθεί από τον Καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή με επίκεντρο την εκκίνηση λειτουργίας του ερευνητικού προγράμματος CHESS στο Μουσείο και την τεχνολογία καθαρισμού των Καρυάτιδων με λέιζερ (Μουσείο Ακρόπολης, ώρα 10:30).

Στη συνέχεια η Επίτροπος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου θα εκφωνήσει εναρκτήρια ομιλία (ώρα 13.00) στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για Ερευνητικές Υποδομές (International Conference on Research Infrastructure - ICRI 2014).

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση θα συμμετάσχουν επίσης η Υπουργός Παιδείας, Πανεπιστημίων & Έρευνας της Ιταλίας, Stefania Giannini, ο Γενικός  Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Επιστημών & Τεχνολογίας της Νοτίου Αφρικής, Phil Mjwara.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, με συντονιστή τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και υπό την οργανωτική φροντίδα του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά".

Οι κύριες θεματικές ενότητες του Συνεδρίου έχουν ως αντικείμενο τις Ερευνητικές Υποδομές για τις Παγκόσμιες Προκλήσεις, τη Διακυβέρνηση των Ερευνητικών Υποδομών, τις Καινοτομικές Δυνατότητές τους και τη Διαχείριση των μεγάλων όγκων δεδομένων (Big Data), ενώ ένα πάνελ σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου θα εξετάσει την «επόμενη ημέρα». Το ICRI 2014 συμπληρώνεται από Έκθεση Περιπτέρων ερευνητικών φορέων και έργων (φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου), αλλά και από μια σειρά παράλληλων θεματικών ενοτήτων, οι οποίες εστιάζουν στο Περιβάλλον, με έμφαση στις θαλάσσιες ερευνητικές υποδομές και την Αρκτική, στην Παλαιοανθρωπολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιά, στην Ασφάλεια Τροφίμων και στον τομέα των Ηλεκτρονικών Ερευνητικών Υποδομών.

Στη συνέχεια, η Επίτροπος Geoghegan-Quinn θα παραχωρήσει κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρήστο Βασιλάκο (ώρα 14:00 - βλ. συνημμένη πρόσκληση).

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Ελλάδα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: 

"Η Ελλάδα διαθέτει εδώ και χρόνια ένα εξαιρετικό επιστημονικό και ερευνητικό δυναμικό. Μέσω προγραμμάτων όπως το "Ορίζοντας 2020",  η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στο δυναμικό αυτό για άλλη μια φορά τα οικονομικά μέσα και την τεχνογνωσία για την προώθηση των τομέων της έρευνας και της τεχνολογίας ώστε οι τομείς αυτοί να συμβάλουν στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης