Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.4.14

Αντ. Σαμαράς: Περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων



Περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων αναμένει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, επισημαίνεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.
Στην ίδια συνέντευξη σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Σαμαράς δεν παρέσχε ενδείξεις σχετικά με νέα πώληση κρατικού χρέους, καθώς «η ανάκαμψη εδραιώνεται στο πρώην επίκεντρο της κρίσης χρέους της ευρωζώνης», όπως επισημαίνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
«Περιμένουμε ότι τα επιτόκια ομολόγων και εντόκων γραμματίων να μειωθούν, και περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας μέσω επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων» δήλωσε ο κ. Σαμαράς στη διάρκεια συνέντευξης του την προηγουμένη εβδομάδα στην Αθήνα, λίγες ημέρες μετά την πρώτη πώληση ελληνικών ομολόγων εδώ και τέσσερα χρόνια, σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Όπως σημειώνεται στην ίδια συνέντευξη, η Ελλάδα πυροδότησε την κρίση χρέους στην Ευρώπη το 2009 όταν η (τότε) κυβέρνηση αποκάλυψε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε διογκωθεί υπέρμετρα, κατά τουλάχιστον πέντε φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο της ευρωζώνης, οδηγώντας σε δυο διεθνείς διασώσεις συνολικού ύψους 240 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, κεφάλαια ρέουν εκ νέου στη χώρα και η απόλυτη απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 400% από τον Ιούνιο του 2012, οπότε η κυβέρνηση Σαμαρά βρέθηκε στην εξουσία. Το ποσοστό αυτό, συνεχίζει το δημοσίευμα, είναι υψηλότερο από οποιαδήποτε μετοχή του κλάδου τεχνολογίας στον δείκτη Standard & Poor 500, στη διάρκεια της ίδιας περιόδου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε ότι οικονομικοί δείκτες καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της δίχως περαιτέρω στήριξη από τους εταίρους της στην ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα. Δεν έχουμε δημοσιονομικό κενό, και επιπροσθέτως έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στις αγορές, εφόσον χρειαστεί».
«Πιάσαμε πάτο και τώρα μπορούμε να πάμε μόνον επάνω και θα πάμε μόνον επάνω», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατέχει τίτλο "Master" στη διοίκηση επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

A.P.E

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης