Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.5.14

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψη στο Λιμενικό Σώμα και το κλιμάκιο της Frontex στη Μυτιλήνη


Ο Πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο των περιοδειών του βρέθηκε τη Μυτιλήνη, όπου επισκέφθηκε το Λιμενικό Σώμα και το κλιμάκιο της Frontex. Κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Απαιτείται μια συνολική ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα παρακολουθήσει και το ζήτημα της παράνομης λαθρομετανάστευσης. Αλλά ταυτόχρονα και του επαναπατρισμού αλλά και της διακίνησης αυτών των φτωχών ανθρώπων, που τους φέρνουν από παντού, όλα αυτά τα παράνομα κυκλώματα. Και βεβαίως, η τιμωρία τους πάνω από όλα.  Γιατί μέχρι στιγμής, η Ευρώπη δεν έχει σκύψει το κεφάλι και να βρει πως θα μπορέσει να τιμωρηθούν αυτοί, οι πραγματικά ένοχοι.

Γιατί οι άλλοι είναι αθώοι, φτωχοί άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν κάπου στον ήλιο τη δικιά τους μοίρα.

Από την άλλη πλευρά θέλησα να χαιρετίσω και να συγχαρώ τα δικά μας τα παλικάρια του Λιμενικού, τα οποία πραγματικά με αυτοθυσία αγωνίζονται όλη μέρα και για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και για την εποπτεία των θαλασσίων μας συνόρων. Μαζί με τους ξένους της FRONTEX,  αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα τέτοιας αποτροπής.

Από την άλλη επαναλαμβάνω ότι τον Ιούνιο φέτος (με το καλό μετά τις Ευρωεκλογές)  θα υπάρχει Σύνοδος Κορυφής. H Ευρώπη έχει αναλάβει (μετά από πρόταση Ελληνική που πέρασε και θα συνεχίσει την ίδια πολιτική και η Ιταλία μετά) να προσφέρει συγκεκριμένες λύσεις,  στο συγκεκριμένο αυτό -τεράστιο πρόβλημα- το οποίο υπάρχει σήμερα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει για πολύ μεγάλο διάστημα διαφύγει της προσοχής της Ευρώπης, με αποτέλεσμα  να γίνονται συνεχώς ατυχήματα, όπως ήταν εκείνο της Λαμπεντούζα.

Να πω ότι τα δικά μας τα παιδιά ήδη έχουν διασώσει από το Λιμενικό, μέσα σε ενάμιση χρόνο, 4.000 ζωές ανθρώπων που θα είχαν πνιγεί διαφορετικά. Και αυτή η καταστροφή σε ανθρώπους είναι κάτι που πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία, αν θέλει η Ευρώπη να είναι σύγχρονή, αποφασιστική και αξιόπιστη.

Γι  αυτό το λόγο σήμερα, επαναλαμβάνω, θεώρησα ότι ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, μαζί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να συγχαρούμε αυτά τα νέα τα παιδιά, τα οποία δίνουν αυτή τη μάχη ζωής καθημερινά εδώ, για τους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστώ πολύ»

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης