Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.7.14

O Επίτροπος κ. Johannes HAHN, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 24 και 25 Ιουλίου 2014.

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η επίσκεψη του Επιτρόπου
Johannes HAHN στη Περιφέρεια Θεσσαλίας
  (24-25 Ιουλίου 2014)



O Επίτροπος κ. Johannes HAHN, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, επισκέφτηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 24 και 25 Ιουλίου 2014.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο "περιοδείας" του Επιτρόπου στις 13 ελληνικές Περιφέρειες με σκοπό τη διασφάλιση της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα επίσκεψης του Επιτρόπου περιελάμβανε τα εξής:

·       Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό: Ο Επίτροπος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη για τη βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων. Επιπλέον, τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο απωλειών κοινοτικών πόρων της περιόδου 2007-2013 και συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για το γεγονός ότι στην Περιφέρεια δε λειτουργούν παράνομες χωματερές. Αναφέρθηκε, επίσης, στα επτά έργα προτεραιότητας της περιοχής – πέντε εκ των οποίων θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2015 –, ενώ συμπλήρωσε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Θεσσαλίας για την περίοδο 2014-2020 υποβλήθηκε έγκαιρα.

·       Κεντρική ομιλία του Επιτρόπου κατά τη διάρκεια  ενημερωτικής εκδήλωσης: Στην εκδήλωση, που οργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων της Περιφέρειας. Ο Επίτροπος κάλεσε τις τοπικές αρχές να αφουγκράζονται τις ανάγκες των πολιτών και υπογράμμισε ότι, στο μέλλον, οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να στοχεύουν στην προώθηση της οικονομίας και της ενέργειας, αλλά και στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ). Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «ο τρόπος με τον οποίο έπραξε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με την αποκέντρωση, τη μεταβίβαση δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και ευκαιριών στις περιφέρειες, είναι απόλυτα σωστός».

·       Συνέντευξη Τύπου: Μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος τόνισε ότι η Θεσσαλία είναι η 11η ελληνική Περιφέρεια που επισκέπτεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων – της κυριότερης πηγής δημοσίων επενδύσεων για τη χώρα ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου των Ευρωπαϊκών Ταμείων 2014-2020. Όπως σημείωσε, «πρέπει να δώσουμε έμφαση στην προώθηση της οικονομίας για την υποστήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να διαφυλαχθούν και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», ενώ υπογράμμισε τις πολλές δυνατότητες που παρέχει η Ελλάδα χάρη στον φυσικό της πλούτο.

·       Επίσκεψη σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ στη Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Επίτροπος επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) που έχουν επιχορηγηθεί με κονδύλια της ΕΕ. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της επίσκεψης του Επιτρόπου ήταν η δήλωσή του στο Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Μετέωρα: «Αν κοιτάξετε γύρω σας αυτό το εντυπωσιακό τοπίο, μπορείτε να δείτε ποια είναι η Ελλάδα, ποιο είναι το δυναμικό της Ελλάδας. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ιδίως για ποιοτικό τουρισμό».

·       Συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος: Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Επίτροπος ανέφερε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν λάβει επιχορηγήσεις ύψους σχεδόν 2 δις. Ωστόσο, αναγνώρισε τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται ως προς την πρόσβαση σε χρηματοδότηση και υπογράμμισε ότι θα αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισής τους, καθώς και κονδύλια για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών δραστηριοτήτων με σκοπό τη δημιουργία νέων εξαγωγικών αγορών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης