Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.10.14

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI Travel PLC Peter Long

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI Travel PLC Peter Long και την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:



Peter Long: Είχα σήμερα το πρωί μια εξαιρετική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά στο επίπεδο της πολιτικής σταθερότητας κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται πλέον σε μία δυνατή και θετική τροχιά ανάπτυξης και πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό. Στην TUI πετύχαμε φέτος δυνατά αποτελέσματα και ο αριθμός των πελατών μας που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%. Διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με την Υπουργό και βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε και πάλι τον αριθμό των επισκεπτών το 2015 σε αντίστοιχο επίπεδο της τάξης του 10%, ποσοστό το οποίο πετύχαμε και φέτος..
(άτυπη μετάφραση)

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η μεγάλη επιτυχία του Ελληνικού Τουρισμού έχει βασιστεί πάνω σε εξαιρετικές συνεργασίες που έχουμε με τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, όπως είχαμε μια εξαιρετική καλή χρονιά το 2013 και το 2014, να συνεχιστεί αυτή η αυξητική πορεία και το 2015. Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται πρώτα απ’ όλα στο να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Να δώσουμε δυνατότητες και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας «να μπουν στο παιχνίδι» του Τουρισμού. Να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές οικονομίες να έχουν ακόμα περισσότερα οφέλη από τον Τουρισμό. Γι’ αυτό και συζητάμε η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί και με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες θα δώσουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για απασχόληση και εισόδημα στους Έλληνες. Ευχαριστώ πολύ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης