Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.4.15

Σημεία ομιλίας Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Υγεία


Σημεία ομιλίας Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Υγεία



Ζήσαμε τις τελευταίες τρεις δεκαετίες την εφαρμογή μας πολιτικής που μετέτρεψε την υγεία και την πρόνοια από κοινωνικό αγαθό, από δικαίωμα, σε εμπόρευμα. Ζήσαμε την τελευταία πενταετία των Μνημονίων τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που καθιέρωσαν τον όρο και την βαρβαρότητα της υγειονομικής φτώχειας.
Η υγειονομική φτώχεια, οι αποκλεισμοί και οι ανισότητες στην περίθαλψη έχουν αναιρέσει θεμελιώδη ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας. Ό,τι συνθέτει την  ανθρώπινη αξιοπρέπεια πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.
Ένας στους 4, δηλαδή δυόμιση εκατομμύρια πολίτες, είναι σήμερα ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Είχαμε δραματική μείωση των δημόσιων δαπανών.
Ξεκινάμε με την υλοποίηση του προγράμματος μας για ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στο δημόσιο σύστημα υγείας και το φάρμακο. Οι στόχοι μας είναι:
Η ισότιμη πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους: ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
Η διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, πρόληψη, εμβολιασμούς και διαγνωστικές εξετάσεις.
Η κατάργηση των τριμελών επιτροπών
Η θέσπιση μιας ευρύτερης λογικής πρόνοιας σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Γι’ αυτό, λοιπόν, κατά προτεραιότητα, προσανατολιζόμαστε να ενισχύσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με προσωπικό. Το σχέδιό μας περιλαμβάνει την πρόσληψη 4500 ατόμων, εξειδικευμένου προσωπικού με στόχο την στελέχωση των κενών, νευραλγικών θέσεων σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και οργανισμούς. Από τις θέσεις αυτές, οι 700 θα είναι μόνιμες γιατρών, νοσηλευτών καθώς και παραϊατρικού προσωπικού. Θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, την Δυτ. Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα.

Πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης αποτελεί και η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτει τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

Δημοσιεύθηκε ήδη στο ΦΕΚ η κατάργηση της απαράδεκτης υποχρεωτικής πληρωμής των 5 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Στα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη όλοι οι πολίτες.

Άμεσα θα καταργήσουμε και το χαράτσι του 1€ ανά συνταγή.

Έχουμε επίσης ήδη ανοίξει το διάλογο με τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να εξετάσουμε την αξιοποίηση και των στρατιωτικών νοσοκομείων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην δημόσια Υγεία για την ενίσχυση άγονων και απομακρυσμένων περιοχών σε ιατρικό προσωπικό.

Καταργήσαμε την Υγειονομική Διάταξη 39Α , την διάταξη στην οποία βασίστηκε η ρατσιστική διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών προσβάλλοντας την ίδια την αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η αναβάθμιση και η αναδιοργάνωση του ΕΟΦ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, καθώς ο Οργανισμός θα αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την υλοποίηση της πολιτικής μας.

Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση της εγχώριας Βιομηχανίας φαρμάκων, μέσω δημιουργίας άμεσων και έμμεσων κινήτρων για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής με απώτερο στόχο την ενίσχυση την ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας και των εξαγωγών της με άμεση επίδραση στις θέσεις εργασίας και στο ΑΕΠ της χώρας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης