Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.1.16

Συνάντηση Γαβριήλ Γιαννάκη με την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Συνάντηση Γαβριήλ Γιαννάκη με την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γαβριήλ Γιαννάκη, είχε σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Διοικητήριο, στο γραφείο της Υφυπουργού, με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντώνη Μανδρίτη.

Μετά τη συνάντηση, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, δήλωσε:
Στη συνάντησή  μας, που έγινε με την ευκαιρία της Agrotica, συζητήσαμε για τα προβλήματα του αγροτικού κλάδου και για τους τρόπους που θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια ακόμη πιο έντονη σύσφιξη των εμπορικών και παραγωγικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Στη συζήτηση τονίστηκε επίσης η ανάγκη να προωθηθεί  εντονότερα στους ευρωπαϊκούς κύκλους η ιδιαίτερη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα η Κύπρος και η Ελλάδα, και να βρεθούν λύσεις υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης και της προστασίας των ανθρωπιστικών και πολιτιστικών αξιών της Ένωσης, και όχι με την απλή μετάθεση ευθυνών στις χώρες μας, που έχουν επιφορτιστεί με το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Η Ελλάδα και η Κύπρος παραμένουν οι ακρογωνιαίοι λίθοι και οι πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, και είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο σεβασμό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης