Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.1.16

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΔΗ.ΚΟ.) ΚΥΠΡΟΥ κ.ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

12.1.2016



Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Χρόνια πολλά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο που μας διαθέτετε, κύριε Πρόεδρε. Το 2016 ξεκινά δύσκολα, αλλά ελπίζουμε ό,τι καλύτερο και για την Ελλάδα και για την Κύπρο. Ελπίζουμε μαζί να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός ευρύτερα.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, το 2016 είναι κρίσιμο για ολόκληρο τον Πλανήτη. Είναι κρίσιμο, βεβαίως, και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Αλλά για να έλθουμε στα δικά μας εκείνο που έχει σημασία, και ιδίως αυτές τις ώρες όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, είναι πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο. Δεν είναι δυνατόν, δεν είναι νοητό, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης να τελεί υπό κατοχή. Πρέπει να τελειώσει. Χαίρομαι γιατί οι Κυπριακές δυνάμεις σ’αυτόν τον αγώνα είναι ενωμένες πάνω στη βάση της επίλυσης του Κυπριακού, σύμφωνα με το κεκτημένο, θεσμικό και πολιτικό, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αυτό είναι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η επίλυση. Και αυτό πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση.

Γι’αυτόν τον λόγο ακριβώς έχω τονίσει πως η Κυπριακή Δημοκρατία, ύστερα από την επανένωση, θα πρέπει να έχει μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια. Και τότε, ως κυρίαρχο Κράτος, δεν θα έχει ανάγκη και από εγγυήτριες δυνάμεις. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα για τον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους Εταίρους μας, γιατί είναι ζήτημα – το τονίζω – που ξεπερνάει κατά πολύ την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι ζήτημα ευρωπαϊκό. Είναι ζήτημα δηλαδή, το οποίο σχετίζεται με τον θεσμικό και πολιτικό πολιτισμό της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Εύχομαι καλή δύναμη, σ’αυτόν τον αγώνα, σε όλες τις δυνάμεις της Κύπρου. Και χαίρομαι γιατί πάνω σ’αυτή την βάση όλες οι πολιτικές δυνάμεις, μαζί με τον Πρόεδρο κ.Αναστασιάδη, δίνετε αυτόν τον αγώνα, τη μάχη. Εμείς θα είμαστε εδώ. Το ξέρετε ποια είναι η θέση της Ελλάδας.


Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το γνωρίζω. Και οφείλω να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού για την καθολική υποστήριξη που ο Ελληνικός Λαός δίνει στους αγώνες της Κύπρου, στον αγώνα για την απελευθέρωση, την απαλλαγή από την κατοχή, την αποκατάσταση του δικαίου στο πολύπαθο Νησί μας.

Και ξέρω ότι και εσείς προσωπικά είσαστε ένας πολιτικός που έχετε στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, αυτούς τους αγώνες. Και σας ευχαριστώ και προσωπικά, γιατί έχουμε μπροστά μας δραματικές και κρίσιμες εξελίξεις. Και θεωρώ ότι είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ να υπάρχει μία συνεννόηση, συνεργασία, ακόμα και κοινή δράση των πολιτικών ηγεσιών της Ελλάδας και της Κύπρου. Για να καταφέρουμε, ακριβώς, να πετύχουμε αυτούς τους κοινούς στόχους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Κύπρο, να διαφυλάξουμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να πετύχουμε μία λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες, αλλά και τα συμφέροντα όλου του Κυπριακού Λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Και είναι με πραγματική ευγνωμοσύνη που βλέπουμε ότι η Ελλάδα στηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Και εμείς, από την πλευρά μας, θέλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε να συμβάλουμε και να στηρίξουμε και την Ελλάδα στους δικούς της αγώνες, που δίνει αυτή τη στιγμή σε ό,τι αφορά την έξοδο από τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Ελληνικό Λαό τα προηγούμενα χρόνια.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η συμπαράσταση είναι αυτονόητη, κύριε Πρόεδρε.-

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης