Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.2.16

Οι εκβιασμοί του κ Τόμσεν δεν περνάνε στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής
, χθες, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
Μεταξύ άλλων είπε:


• Για τις συντάξεις:

Οι εκβιασμοί του κ Τόμσεν δεν περνάνε στην Ελλάδα.
έχουν κόψει 11 φορες τις συντάξεις και η ανάπτυξη δεν ήρθε. Άρα πρέπει να ακολουθηθεί άλλη συνταγή.

• Για την αντοχή της κυβέρνησης

Οι νηστικοί καρβέλια ονειρεύονται.Γιατί νοιώθουν ότι κόβεται ο ομφάλιος λώρος με τοι κράτος. Η κυβέρνηση είναι συμπαγής. Προχτές μάλιστα αντί για 153, έγινε 154 με τον Νικολόπουλο. Δεν άκουσα κανέναν να το λέει. Η χώρα θέλει πολιτική σταθερότητα και όσοι το υπονομεύουν υπονομεύουν την χώρα.Το 20, 26 έχει ψηφιστεί από 220 βουλευτές γιατί δεν το λέτε; Το μνημόνιο και η εφαρμογή του θα κριθεί από την ιστορία. Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για τέσσερα χρόνια κι εκεί θα κριθεί.

• Για το αγροτικό

Εγώ προέρχομαι από αγροτική οικογένεια. Όταν πηγαίνω στην Αιτωλοακαρνανία μπαίνω σε αγροτικό σπίτι.Τους λέμε ν΄αυξηθεί σταδιακά η συμμετοχή τους από τα 1000 ευρώ που δίνουν τώρα τον χρόνο, να πάει στα 1500 έως το 2020, για να πάρουν την εθνική σύνταξη. Τους κάνω έκκληση να το σκεφτούν καλά. Άλλωστε αυτά τα χρήματα που τους ζητάμε να δώσουν παραπάνω θα εκπέσουν από την φορολογική τους δήλωση. Θεωρούνται ως έξοδα. Δεν ακούω να το λέει κανείς, αυτό. Το 88% των αγροτών δηλώνει εσόδημα 5.000 ευρώ το χρόνο. Δεν είναι πραγματικό αυτό. Ας έρθουν εδώ να το συζητήσουμε αν δεν το πιστεύουν. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή. Ας έρθουν ενωμένοι να κάνουμε διάλογο. Καμία κυβέρνηση, δεν τους το έχει πεί αυτό.Εκείνο που πρέπει να κάνουμε ως κυβέρνηση για το αγροτικό, είναι αυτά τα 6 δις να αξιοποιηθούν για τις επενδύσεις και τα άλλα 14 να υπάρχουν για θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε να προστατευτεί ο αγρότης. Να ζητήσουν 10% μερίδιο από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Να παράγονται περισσότερα προϊόντα συνεταιριστικά.

• Για τους δανειστές

Ακούω πολιτικούς να έρχονται και να ταυτίζονται με τους ακραίους της Ευρώπης, εναντίον της Ελλάδας. Αυτό είναι πατριωτισμός; Επιτέλους το κόμμα είναι πιο πάνω από την πατρίδα; Εμείς έχουμε πάρει εντολή από τον ελληνικό λαό και σ΄αυτόν απολογούμεθα.

• Για τα κανάλια και τις τηλεοπτικές άδειες

Οι εργαζόμενοι σ΄αυτά στην πλειοψηφία τους ζούν σε καθεστώς γαλέρας. Μην κλαίτε λοιπόν για τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι λοιπόν πρέπει να αμείβονται από υγιείς επιχειρήσεις και όχι από αυτές που έχουν κάνει ρύθμιση για τα δάνειά τους σε 150 χρόνια. Επιχειρείται λοπόν μια βαθειά τομή στο σύστημα, γι΄αυτό υπάρχει κι αυτή η αντίδραση.Εάν ο αριθμός τέσσερα είναι λίγος ή πολύς, αυτό ενδεχόμένως είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να το δεί κανείς. Αλλά οπωσδήποτε πρέπει να μπεί τάξη σ΄αυτόν τον χώρο της διαπλοκής. Εμείς δεν είμαστε υπέρ του “μαύρου” στα κανάλια και μας νοιάζει η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης