Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.4.16

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει 8,7 εκατ. ευρώ σε 189 καινοτόμες επιχειρήσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει 8,7 εκατ. ευρώ σε 189 καινοτόμες επιχειρήσεις


189 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από 26 χώρες έχουν επιλεγεί για χρηματοδότηση στον τελευταίο γύρο προτάσεων στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μέσου για ΜΜΕ του προγράμματος Ορίζοντας 2020.

Ανάμεσά τους και η Psyctotherm (Γ. Λυγερός & Σια ΟΕ) που εδρεύει στον Πειραιά η οποία θα αναπτύξει έναν καινοτόμο μετατροπέα θερμότητας σε ενέργεια για εφαρμογές ανάκτησης θερμότητας σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το έργο στοχεύει στην τόνωση της καινοτομίας στον τομέα των αποδοτικών ενεργειακών συστημάτων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.

Κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση θα λάβει 50.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει μελέτες σκοπιμότητας για νέα προϊόντα που μπορούν να κατακλύσουν την αγορά. Μπορούν επίσης να ζητήσουν μέχρι και τρεις ημέρες δωρεάν επιχειρηματική καθοδήγηση.

Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε 1995 σχετικές προτάσεις. Οι 189 επιλεγείσες επιχειρήσεις πρότειναν συνολικά 174 έργα. Ιδιαίτερα επιτυχείς ήταν οι ΜΜΕ από το Ηνωμένο Βασίλειο (36 δικαιούχοι), την Ισπανία (34) και την Ιταλία (25). Τα περισσότερα έργα είναι στον τομέα των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών, των μεταφορών και των ενεργειακών συστημάτων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Περισσότερες πληροφορίες





Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης