Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.5.16

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφτηκε σήμερα το κολυμβητήριο των Ιλισίων

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφτηκε σήμερα το κολυμβητήριο των Ιλισίων
και παρακολούθησε από κοντά το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης μαθητών της Γ’ και Δ’ Δημοτικού δημοτικών σχολείων, που υλοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιείται ήδη σε οκτώ κολυμβητήρια της Αττικής από τις 9 Μαΐου, ενώ από τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συνολικά σε 105 κολυμβητήρια, σε όλη την επικράτεια.

Τον κ. Κοντονή υποδέχτηκαν οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ζωγράφου κ. Νίκος Κικάκης και κα Έφη Αλεξανδρή, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δημήτρης Καντιώτης και διευθυντές των σχολείων που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα στο κολυμβητήριο των Ιλισίων (5ο Δημοτικό Ζωγράφου, 4ο Καισαριανής και 7ο Καισαριανής).

Ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το πρόγραμμα, να συνομιλήσει με τα παιδιά, αλλά και να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους για την εξέλιξη του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοντονής τόνισε: «Καταφέραμε μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, να βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα για την εκμάθηση κολύμβησης των μαθητών των δημοτικών σχολείων. Στην παρούσα φάση πιλοτικά στην Αττική αλλά με στόχο να γίνει μόνιμο σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Είναι πρόγραμμα που έχει προϋπολογιστεί στις 400.000 ευρώ, τα οποία εξασφαλίστηκαν από πόρους του Υπουργείου. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα, παιδιά των δημοτικών σχολείων θα μάθουν να κολυμπούν σωστά και οι γυμναστές θα μπορέσουν να απασχοληθούν και να προσφέρουν τις γνώσεις τους, την εμπειρία τους σε αυτούς τους μικρούς μαθητές.
Στόχος είναι γύρω στις 100.000 μαθητές να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι είναι όνειδος για την Ελλάδα, μια νησιωτική χώρα με τέτοιο μήκος ακτογραμμών, να έχουμε τόσους πολλούς θανάτους από πνιγμούς κάθε καλοκαίρι. Πρέπει λοιπόν τα μικρά παιδιά να μάθουν να κολυμπάνε σωστά για την ίδια τους την ασφάλεια πρώτα από όλα αλλά και να χαρούν τη θάλασσα χωρίς να κινδυνεύουν. Ωστόσο δεν σας το κρύβω ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα προσδοκούμε και για τους νέους πρωταθλητές. Διότι μαθαίνοντας σωστά και βλέποντας τι χαρές προσφέρει η πισίνα, το κολύμπι, η θάλασσα ευελπιστούμε σε μια νέα γενιά πρωταθλητών και αυτό θα είναι κάτι το οποίο εγγράφεται ως υποθήκη για το μέλλον.
Είμαι σήμερα πάρα πολύ χαρούμενος, βλέποντας να υλοποιούνται τέτοια προγράμματα, βλέποντας τη χαρά των παιδιών και αυτό είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης