Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.6.16

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute και δεκαμελή αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανών φοιτητών

Τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute (ΑΗΙ) κ. Nick Larigakis και δεκαμελή αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανών φοιτητών, από διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, δέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, στο πλαίσιο της ετήσιας επίσκεψης που πραγματοποιεί το AHI στην Ελλάδα και την Κύπρο, για όγδοη χρονιά. Αντικείμενο των επισκέψεων και σκοπός του Ινστιτούτου, το οποίο ιδρύθηκε την 1η Αυγούστου  1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, είναι η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-ΗΠΑ αλλά και των δεσμών μεταξύ των μελών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε, επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, πανεπιστημιακός καθηγητής, κ. Αναστάσιος Κουράκης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην «προσπάθεια την οποία έχει καταβάλει το Ινστιτούτο διεθνώς, σε πολύ δύσκολους καιρούς, για τη δημοκρατία, τον κοινοβουλευτισμό και την ειρήνη στις διακρατικές και διεθνείς σχέσεις». Ιδιαίτερα επιδοκίμασε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει προκειμένου να φέρνει σε επαφή τη νεότερη γενιά με την ουσία της πολιτικής και τη σημασία των κοινοβουλευτικών θεσμών, τονίζοντας ότι «έτσι, χωρίς βία, πολέμους, εντάσεις και όλα αυτά που ζούμε τελευταία, χωρίς δηλαδή εστίες αποσταθεροποίησης, να μπορούν ακόμα και τα αντικρουόμενα συμφέροντα μέσω της πολιτικής να εκφράζονται, να ξεπερνιούνται οι αντιπαραθέσεις και οι λαοί να διαμορφώνουν τη μοίρα τους σε συνθήκες ειρήνης». «Είμαστε πάντοτε ανοικτοί σε αυτές τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Πρόεδρος του AHI, κ. Nick Larigakis, αναφερόμενος στη γεωστρατηγική θέση και στον ρόλο της Ελλάδας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είστε ο φάρος στα άγρια νερά της περιοχής, καθώς προωθείτε τη σταθερότητα και την ειρήνη. Αυτό είναι κάτι που θέλω να το γνωρίζουν οι φοιτητές, διότι έχετε μπροστά σας, κύριε Πρόεδρε, δέκα νέους πρεσβευτές που θα δημιουργούν καλύτερες σχέσεις γνωρίζοντας τα θέματα μεταξύ της χώρας που ζουν κι έχουν μεγαλώσει και της πατρίδας τους, που είναι η Ελλάδα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης