Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17.6.16

Την ευγνωμοσύνη της πολιτείας και του ελληνικού λαού, μετέφερε ο Αλ. Τσίπρας στους αεροπυροσβέστες

Την ευγνωμοσύνη της πολιτείας και του ελληνικού λαού, μετέφερε ο Αλ. Τσίπρας στους αεροπυροσβέστεςΤην ευγνωμοσύνη, την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση της Πολιτείας και της κοινωνίας στους ανώνυμους ήρωες που με κίνδυνο της ζωής τους αντιμετωπίζουν τις πυρκαγιές, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης που σταθμεύει στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.
Στη συμβολική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός για να στηρίξει και να αναδείξει το εξαιρετικά σημαντικό έργο τους, κατά την έναρξη ουσιαστικά της θερινής περιόδου πυρόσβεσης, τον συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά μέσα, καθώς «η κρίση έχει χτυπήσει φυσικά όλους τους τομείς», και διατύπωσε από την πλευρά του την πρόθεση «να μπορέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα αυτές τις ελλείψεις να τις καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Είπε ότι η δύναμη των 30 αεροσκαφών που θα είναι διαθέσιμα φέτος για την αντιπυρική περίοδο είναι βεβαίως ένας σημαντικός αριθμός και ότι «πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια από αυτά είναι παλιά, χρειάζεται εκσυγχρονισμός του στόλου».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε «την αμέριστη εμπιστοσύνη, συμπαράσταση, στο δύσκολο έργο που έχετε καθημερινά» και εξέφρασε εκ μέρους της Πολιτείας, της κοινωνίας, του λαού, την αμέριστη στήριξη στο έργο τους. Επισήμανε ότι το φυσικό κλίμα στη χώρα μας ευνοεί πυρκαγιές και ότι βεβαίως πολλές φορές υπάρχουν και οι πυρκαγιές από αμέλεια και οι πυρκαγιές πολλές φορές από εμπρησμούς. Υπογράμμισε ότι «είναι ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, τα σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης πάνω από όλα όμως χρειάζεται να αξιοποιήσουμε την ψυχή των ανθρώπων που βρίσκονται στη θέση να διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον και αυτοί είστε εσείς». Σε αυτό το σημείο εξέφρασε «ειλικρινά και από καρδιάς και την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, τον θαυμασμό θα έλεγα, γιατί αυτό που κάνετε δεν είναι λίγο». Τόνισε ότι είναι γεγονός πως «τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζετε με κίνδυνο τη ζωή σας, με μεγάλη επιτυχία όμως, την αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων και μεγάλων πυρκαγιών» και ευχήθηκες φέτος τα πράγματα να μην είναι όπως παλιότερα χρόνια που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες πυρκαγιές, σε μεγάλο βαθμό. «Όμως», συνέχισε, «η ετοιμότητα σας, η δυνατότητα να είστε διαρκώς σε επιφυλακή και να σβήνετε τις πυρκαγιές πριν αυτές επεκταθούν, είναι το νομίζω το κρίσιμο στοιχείο που προστατεύει το φυσικό πλούτο της χώρας μας, τις περιουσίες των συμπολιτών μας, σε έναν ακήρυχτο πόλεμο κάθε καλοκαίρι με τα στοιχεία της φύσης».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αξίζει τον κόπο και σαν ένδειξη ηθικής συμπαράστασης, η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας πλάι τους, όχι όταν υπάρχει ένα γεγονός αλλά λίγο πριν ξεκινήσει μια περίοδος, «όπου η ενθάρρυνση είναι νομίζω και ηθικά και ουσιαστικά μια πολύ σημαντική πράξη». Ο κ. Τσίπρας ανέτρεξε στο περυσινό καλοκαίρι, υπενθυμίζοντας ένα συμβάν ατυχές και την ηρωική στάση συναδέλφων τους που κατάφεραν να κάνουν μια αναγκαστική προσγείωση πάνω στο βουνό, στο πλάι της πυρκαγιάς. Με αυτή την έννοια, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, «θέλω να πω ότι στα πρόσωπά σας βλέπω τους αφανείς, τους ανώνυμους ήρωες που καθημερινά βρίσκονται στις επάλξεις για να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης