Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.6.16

Συνάντηση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών

Συνάντηση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειώ
ν με τον Αντιπρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Με τα Προεδρεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Κίνας και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Εθνικού Κογκρέσου του Λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας - Κίνας κ. Αναστάσιος Κουράκης, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνιος Συρίγος, ο Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Γραμματέας της ΚΟΦ Ελλάδας - Κίνας κ. Δημήτριος Κρεμαστινός και η βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη. Στην κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχε ως επικεφαλής ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων κ. Wu Shimin, συνοδευόμενος από τον κ. Li Ye, μέλος της Επιτροπής καθώς και από διπλωματικούς ακόλουθους της αποστολής.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουράκης στην τοποθέτησή του: «Ο στόχος μας ως μέλη του Προεδρείου της ελληνοκινεζικής φιλίας είναι σαφής και στοχεύει στην προώθηση των πολυεπίπεδων σχέσεών μας, καθώς και στην ισχυροποίηση των κοινοβουλευτικών μας συνεργασιών. Ταυτόχρονα επιδιώκουμε τον ακόμα μεγαλύτερο συντονισμό των κοινών μας δράσεων στην οικονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και σε διάφορους άλλους τομείς. Το τελευταίο διάστημα η Βουλή των Ελλήνων προώθησε μια σειρά από θέματα που βελτιώνουν τις συνεργασίες μας σε αυτά τα πεδία. Ενδεικτικό παράδειγμα η κύρωση της συμφωνίας για την αμοιβαία ίδρυση πολιτιστικών κέντρων στις χώρες μας, η οποία θα συμβάλλει στην ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς».
Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, κ. Αντώνης Συρίγος, καλωσόρισε τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα αναφερόμενος στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, επισημαίνοντας ενδεικτικά τρία κοινά χαρακτηριστικά τους, δηλαδή τον πανάρχαιο πολιτισμό, τη χάραξη δρόμων επικοινωνίας και την ανίχνευση ιστορικών δρόμων και πνευματικών οριζόντων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο ελληνικός λαός, και πιο συγκεκριμένα την κρίση, τα γεωπολιτικά ζητήματα και το προσφυγικό, λέγοντας ότι γίνεται σκληρή και επίμονη προσπάθεια από το σύνολό του και στο τέλος θα τα καταφέρει.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης