Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.7.16

Συνάντηση Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Συνάντηση Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε. (Μπρατισλάβα, 19-20 2016)


Στην υψηλού επιπέδου, διήμερη, συνάντηση Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μπρατισλάβα, στις 19-20 Ιουλίου 2016, με θέμα «Διπλωματία στον Αθλητισμό», η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Ιούλιο Συναδινό.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Συναδινός έθεσε τις γενικές αρχές της αθλητικής διπλωματίας στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στον τομέα του Αθλητισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Συναδινός τόνισε ότι ο Αθλητισμός αποτελεί ισχυρό οικονομικό και κοινωνικό εργαλείο, το οποίο κινητοποιεί πολλές δυνάμεις οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου. Επεσήμανε ότι η ανησυχία του Αθλητικού κινήματος, αλλά και ταυτόχρονα, ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών της Ε.Ε. είναι η αξιοποίηση του Αθλητισμού προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση στη διπλωματία, την οποία η Ελληνική Πολιτεία, όπως υπογράμμισε, προσδιορίζει ως εξής:

Αμβλύνει εντάσεις και ανταγωνισμούς, δεν προωθεί ιδέες εθνικής καθαρότητας και υπεροχής, φέρει συμφιλίωση, συνεργασία, κοινωνική ένταξη και ολοκλήρωση. Καταβάλλει μέγιστη προσπάθεια, προκειμένου να περιορίσει, αν όχι να εξουδετερώσει, οποιαδήποτε μη διαφανή οικονομική δραστηριότητα και ανισότητες, στον Αθλητισμό. Συμβάλλει με ενεργό τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών και εξοικονομεί πόρους, στους τομείς της υγείας, του τουρισμού και των κοινωνικών υπηρεσιών, μέσω της ανάπτυξης του Αθλητισμού.

Ο γγΑ ανέφερε ότι, υπό αυτό το πλαίσιο, οι καλώς εκπαιδευμένοι και ευαισθητοποιημένοι αθλητές μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προβολή της χώρας τους και της εικόνας της, και την προώθηση των αθλητικών αξιών στο τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Κατέδειξε, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την άρρηκτη σχέση μεταξύ Αθλητισμού, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η εφαρμογή οποιασδήποτε διπλωματικής στρατηγικής στον Αθλητισμό δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα του Αθλητισμού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης