Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20.7.16

Απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, για τη σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής

Απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά,  για τη σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής
  και ομάδας εργασίας για τη μελέτη των επιπτώσεων του βρετανικού δημοψηφίσματος  


Σε συνέχεια σειράς συσκέψεων για τα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, αποφάσισε τη σύσταση μη αμειβόμενης Ομάδας Εργασίας, με αντικείμενο τη μελέτη των ευρωπαϊκών εξελίξεων και των επιπτώσεων του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος. Η Ομάδα Εργασίας θα λειτουργεί στο πλαίσιο και υπό το συντονισμό του Επιστημονικού Κέντρου Ανάλυσης και Σχεδιασμού (ΕΚΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, με συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών και καθηγητών Α.Ε.Ι.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε τη σύσταση μη αμειβόμενης Ειδικής Συντονιστικής Διϋπουργικής Επιτροπής, με το ίδιο αντικείμενο. Η Επιτροπή θα λειτουργεί, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων, υπό την προεδρία του Υπουργείου Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των Υπουργείων α) Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, β) Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, γ) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, δ) Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Στην Επιτροπή, θα μετέχουν, κατά περίπτωση, και εκπρόσωποι φορέων, Οργανισμών και Αρχών του Δημοσίου ή του Ιδιωτικού Τομέα, καθώς και ειδικοί μελετητές και επιστήμονες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, υπήρξε ανταλλαγή και καταγραφή απόψεων για τις επιπτώσεις του βρετανικού δημοψηφίσματος, ενώ δόθηκε προτεραιότητα στην προετοιμασία του Υπουργείου Εξωτερικών ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης της Ειδική Συντονιστικής Διϋπουργικής Επιτροπής.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης