Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.7.16

Αισιόδοξος για την επαναφορά της οικονομίας στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος

Αισιόδοξος για την επαναφορά της οικονομίας στην ανάπτυξη, δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος

«Να μην σταυρώσουμε τα χέρια, να μην χαλαρώσουμε τους ρυθμούς, πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι συμφωνίες». Το μήνυμα αυτό απέστειλε ο επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, εν όψει της υλοποίησης των ορόσημων της α΄ αξιολόγησης και των προαπαιτούμενων της β΄ αξιολόγησης.
Παράλληλα, όμως, κάλεσε τους Έλληνες να μην υποτιμούν τον εαυτό τους, λέγοντας ότι ο λαός έχει τεράστιες δυνατότητες, είναι σπουδαίος και ικανός για τα πάντα.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε ότι «πρέπει να κλείσουν γρήγορα» το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η νέα Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τα «κόκκινα» δάνεια, που αποτελούν «ουρές» της α΄ αξιολόγησης. Στη β΄ αξιολόγηση περιέλαβε, μεταξύ άλλων, τα εργασιακά, την αναπτυξιακή στρατηγική, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση στην εισπραξιμότητα των φόρων κ.ά. Ειδικά για τα εργασιακά, δήλωσε ότι «οι χώρες που απελευθέρωσαν την αγορά εργασίας, μπόρεσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας».
Για το ελληνικό αίτημα να «χαλαρώσουν» τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά (βάσει του προγράμματος ορίζονται στο 3,5% του ΑΕΠ), ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «δεν θα ήθελα να ξανακάνουμε τη συζήτηση αυτή». Ο επίτροπος ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «πρέπει να βάλουμε τα πάντα στο τραπέζι στη διαπραγμάτευση που θα γίνει το φθινόπωρο». Ταυτόχρονα, όμως, κατέστησε σαφές ότι «συζητούσαμε έναν χρόνο τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχει το πρόγραμμα. Γνωρίζει και ο Ευκλείδης το θεσμικό πλαίσιο».
Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «θα θέσουμε το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά θα δούμε πώς επηρεάζει τις ανάγκες της οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο θα βρεθεί λύση», αναφερόμενος σε ένα τρίπτυχο πρωτογενών πλεονασμάτων, παρεμβάσεων στο χρέος και συμμετοχής στο ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Μάλιστα, παράγοντας του υπουργείου ανέφερε μετά από τη συνέντευξη ότι το Μεσοπρόθεσμο θα κατατεθεί όταν η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης