Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.9.16

Σημεία από τη ρ/φ συνέντευξη του ΥΠΕΝ, Πάνου Σκουρλέτη, στα «Παραπολιτικά 90,1»

Σημεία από τη ρ/φ συνέντευξη του ΥΠΕΝ, Πάνου Σκουρλέτη, στα «Παραπολιτικά 90,1



»Η Ν.Δ., με την άνοδο του Αντώνη Σαμαρά, ουσιαστικά, έκανε μία στροφή στο προφίλ της σε βασικές προσεγγίσεις που αφορούν σε κοινωνικά ζητήματα και κυρίως σε σχέση με την υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς ρητορείας και ατζέντας. Αυτό είναι μία πραγματικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης, θα περίμενε κανείς, να μην ακολουθήσει αυτά τα βήματα. Βέβαια, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα σαφές προφίλ, δεν τα έχει καταφέρει και τσαλαβουτάει πραγματικά. Βλέπετε ότι υπάρχει ένας νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός, υπάρχει μία ακροδεξιά ρητορεία. Τώρα προσπαθεί να κάνει πολιτική και εκτίθεται, με τo θέμα των αδειών. Δηλαδή, στην πιο κρίσιμη πολιτική μάχη μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα που αφορά στην ενημέρωση και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, τη μάχη κατά της διαπλοκής, ο κ. Μητσοτάκης παίρνει θέση και είναι, βεβαίως, με αυτούς, με τους οποίους κινήθηκε παράλληλα τα τελευταία χρόνια, με τις δυνάμεις της διαπλοκής. […] Δεν είναι κακό να αποτιμώνται ψηλά τα δημόσια αγαθά, όπως και οι δημόσιες συχνότητες, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες. Είναι θετικό. Αλλά το σκεπτικό δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί ούτως ή αλλιώς αυτά προσδιοριστήκανε μέσα από τις διαδικασίες ενός διαγωνισμού, ο οποίος ήταν αδιάβλητος.

Για την «αντοχή» της κυβερνητικής πολιτικής

Ανησυχώ πρώτα από όλα για τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, γιατί βρισκόμαστε σε μία κατάσταση οριακή. Ακόμα και το παραμικρό επιπλέον μέτρο μπορεί να αυτό που μπορεί να κάνει χιλιάδες συμπολίτες μας να λυγίσουν. Έχουμε συνείδηση αυτών των πραγμάτων και γι’ αυτό δίνουμε αυτή τη λυσσαλέα μάχη, ώστε αυτά τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί να είναι τα τελευταία, να μην έχουμε δυσμενείς εξελίξεις, να πιάσουμε τους στόχους και να μπούμε σε μία αποκλιμάκωση πια φόρων μέτρων κ.τ.λ.


Για την αξιοποίηση ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ

Έχω διατυπώσει δημόσια μία εναλλακτική προσέγγιση για την αξιοποίηση των ενεργειακών εταιρειών του Δημοσίου είτε αυτές είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια είτε η ΔΕΠΑ ή η ΔΕΗ, μία εναλλακτική προσέγγιση σε σχέση με το παλιό σχέδιο που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Είναι πραγματικά ολέθριο, θα έλεγα, για παράδειγμα στο φυσικό αέριο, μιας και αυτές τις ημέρες το συζητήσαμε πάρα πολύ, η βασική Δημόσια Εταιρεία, η ΔΕΠΑ, η οποία εμπλέκεται σε σχεδιασμούς ευρύτερους, αναπτυξιακούς και γεωπολιτικούς, όπως η κατασκευή του Ελληνο – βουλγαρικού αγωγού και του πλωτού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, που βλέπετε ότι είναι ένα εργαλείο παρέμβασης, γεωστρατηγικής παρέμβασης αλλά ταυτόχρονα και ένα πολύ κρίσιμο εργαλείο για την εγχώρια αγορά φυσικού αερίου, να πάμε να πουλήσουμε το 65%. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει σε καμία άλλη χώρα. Θα μπορούσε όμως μάλιστα αυτή η συγκεκριμένη εταιρεία επειδή ακριβώς εμπλέκεται με πραγματικά αναπτυξιακά σχέδια, ένα μέρος της συμμετοχής του Δημοσίου που προφανώς δεν θα ανατρέπει το Δημόσιο έλεγχο, να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο και αυτό να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό, άλλα κεφάλαια τα οποία «κοιμούνται» στο εσωτερικό της χώρας, να τοποθετηθούν, και αυτό να διαχυθεί πλέον και συνολικότερα στην οικονομία. Ανάλογα πράγματα μπορούν να γίνουν και με άλλες ενεργειακές επιχειρήσεις. Βλέπετε ότι τα ΕΛΠΕ κλείνουν συμφωνίες με το Ιράν, τη Ρωσία, είναι ήδη εισηγμένα στο Χρηματιστήριο, άρα υπάρχει μία πραγματική βάση που μπορεί να καταστήσει τις ενεργειακές επιχειρήσεις έναν μοχλό για μια ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη.

Για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Η Γραμματείς σε ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ δεν διορίζονται, δεν είναι Υπουργοί, εκλέγονται από το Συνέδριο και εν πάση παριπτώσει εμείς δεν έχουμε συνηθίσει να περιφέρουμε ονόματα στο κόμμα μας για τη θέση του Γραμματέα. Είναι πολύ πιο μεγάλη η συζήτηση που πρέπει να γίνει στο Συνέδριο, για τον ρόλο του κόμματος, τι ανάγκες έρχεται να καλύψει και κάποια στιγμή αυτό θα αποτυπωθεί, φαντάζομαι, και στην εκλογή ενός καινούργιου γραμματέα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης