Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13.9.16

Συνάντηση εργασίας των Αναπληρωτών Υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve

Συνάντηση εργασίας των Αναπληρωτών Υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα
με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve

Προωθούμε Δελτίο Τύπου των Αναπληρωτών Υπουργών Γ. Μουζάλα και Ν. Τόσκα σχετικά με τη συνάντηση εργασίας που είχαν στο Παρίσι με τον Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών.

Στα πλαίσια των διπλωματικών επαφών της κυβέρνησης με Ευρωπαίους εταίρους για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχαν συνάντηση στο Παρίσι με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve.
Οι δύο Υπουργοί μετέφεραν τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για την πρακτική και πολιτική βοήθεια που προσφέρει η Γαλλία η οποία, αυτή τη στιγμή, είναι η χώρα που έχει δεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες από την Ελλάδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης. Συμμετέχει επίσης ενεργά στις επιχειρήσεις του Frontex και του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης Ασύλου (EASO) στην Ελλάδα, έχοντας αποστείλει εξειδικευμένο προσωπικό. Σύντομα δε αναμένεται να αποστείλει άλλα 170 άτομα για να στελεχώσουν την μελλοντική ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή-ακτοφυλακή. Ο κύριος Cazeneuve από την πλευρά του, αναγνώρισε τις προσπάθειες και την ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά πως και οι δύο πλευρές συμμερίζονται τη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
Οι κύριοι Μουζάλας και Τόσκας ζήτησαν από τη γαλλική κυβέρνηση υποστήριξη σε προσωπικό και τεχνογνωσία σε θέματα ασύλου ώστε να επιταχυνθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία, αίτημα το οποίο ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτό.
Έθεσαν επίσης υπ’ όψιν του κυρίου Cazeneuve την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επιστροφών ως σημαντικού εργαλείου για την ουσιαστική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Σε αυτό το πνεύμα, αναφέρθηκαν και στην αναγκαιότητα βελτίωσης του μηχανισμού του Δουβλίνου ώστε να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός ευθυνών μεταξύ των κρατών-μελών Ε.Ε. και να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα οι χώρες πρώτης υποδοχής.
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις περί των σύγχρονων ευρωπαϊκών και διεθνών απειλών ασφάλειας και των δυνατοτήτων αντιμετώπισής τους. Επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και για την αποτελεσματικότερη δυνατή εφαρμογή των σχετικών ευρωπαϊκών εργαλείων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης