Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.9.16

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Μάρδα και επίσκεψη του στο Μαρόκο

Συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Μάρδα και επίσκεψη του στο Μαρόκο


     
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Μάρδας, σε συνέχεια επαφών του κυβερνητικού κλιμακίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στην Κίνα, συναντήθηκε, σήμερα, με τον κ. Ratchford, στέλεχος της «Thomas Cook» στην Ευρώπη. Η συνάντηση αυτή υλοποιήθηκε κατόπιν  του έντονου ενδιαφέροντος που επέδειξε η εν λόγω εταιρία για την ελληνική αγορά κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Σαγκάη.

Επίσης, σε συνέχεια της επίσκεψης στην Κίνα, στις 13 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο ΥΠΕΞ με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της κινεζικής εταιρίας Alibaba, σε συνεργασία με την διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα παρευρίσκονται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας κα Κουντουρά, ο Οικονομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Λιάκος και ο Πρόεδρος του Enterprice Greece κ.  Δότσης.

Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά την επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με Κινέζους επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Οι Κινέζοι επιχειρηματίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να δραστηριοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα, στο χώρο του τουρισμού, με τη συμμετοχή τους σε δυο επενδυτικά σχέδια (το ένα στην περιοχή της Αττικής και το δεύτερο στην Εύβοια) όσο και στο Πεκίνο με σκοπό την προώθηση Ελληνικών προϊόντων.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Κινέζων επιχειρηματιών και τραπεζιτών με εκπροσώπους Ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με στόχο την ενθάρρυνση συμπράξεων μεταξύ των κινεζικών και ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στις διεθνείς αγορές.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Μάρδας, αναχώρησε σήμερα για διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο, όπου θα έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης