Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.9.16

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο όραμα

«Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη είναι ένα νέο όραμα και μια συμπαγή ατζέντα για αλλαγή» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο των 27 αρχηγών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στη Μπρατισλάβα.
Τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια κοινωνική Ευρώπη, με ανάτπυξη, απασχόληση και ευημερία για όλους, για τους νέους της και όλους τους πολίτες της». «Χρειαζόμαστε» σημείωσε «μια Ευρώπη που να μπορεί να διαχειρίζεται τη μετανάστευση αποτελεσματικά και με ανθρωπιστικό τρόπο».
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν πρέπει να κάνει η Ευρώπη είναι να συνεχίσει να υπνοβατεί προς τη λάθος κατεύθυνση».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η σημερινή σύνοδος είναι η πρώτη συζήτηση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και εξέφρασε την ελπίδα του «ότι θα βρούμε ένα κοινό βήμα, ένα θετικό βήμα».
Στην Μπρατισλάβα οι «27» θα συζητήσουν για  το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.
Η πρώτη συνεδρία εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 13:30. Θα ακολουθήσει η οικογενειακή φωτογραφία και ανεπίσημο γεύμα. Εν συνεχεία, οι ηγέτες θα επισκεφθούν την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Μπρατισλάβα και στις 17:00 θα ξεκινήσει η δεύτερη συνεδρία εργασιών που θα διαρκέσει δύο ώρες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης