Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5.9.16

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκου Μπόλαρη με την «ΣΥΚΙΚΗ», τον Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σύκων και ξερών φρούτων

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκου Μπόλαρη με την «ΣΥΚΙΚΗ», τον Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σύκων και ξερών φρούτων



Πολιτική βούληση στήριξης των ελληνικών super foods και της αναδιάρθρωσης του ελληνικού συκεώνα
Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη με την «ΣΥΚΙΚΗ», τον Κλαδικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σύκων και ξερών φρούτων

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Μάρκου Μπόλαρη με τον Πρόεδρο της «ΣΥΚΙΚΗΣ» Παναγιώτη Παπαγεωργίου, τον Γενικό Διευθυντή Γ. Αγγελόπουλο και μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού.  Την συνάντηση απασχόλησε η πρόκληση ανταπόκρισης στην αυξημένη ζήτηση ποιοτικών αποξηραμένων σύκων, ζήτηση που αφορά σχεδόν αποκλειστικά τις εξαγωγές και αυξάνεται κατ΄ έτος σε σχέση με την εγχώρια παραγωγή.
Οι εκπρόσωποι της «ΣΥΚΙΚΗΣ» επισήμαναν την ανάγκη αναδιάρθρωσης των παλαιών συκεώνων. Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησαν την ενίσχυση των καλλιεργητών συκιάς για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως ότου γίνουν παραγωγικές νέες φυτεύσεις, που αντικαθιστούν παλιά μη παραγωγικά δένδρα. 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε την πολιτική βούληση του Υπουργείου για την στήριξη της παραγωγής των αποξηραμένων σύκων, τα οποία είναι από τους αρχαίους χρόνους, ένα εξαιρετικό ελληνικό super food, όπως άλλωστε και η σταφίδα.
Συζήτησε με τους εκπροσώπους της «ΣΥΚΙΚΗΣ» την δυνατότητα ένταξης της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας συκιάς στο νέο ΠΑΑ 2014-2020, καθώς και την στρατηγική διαχείρισης της προστιθέμενης αξίας του αποξηραμένου σύκου, την προβολή του ως superfood, την καινοτομία με ελκυστικές ανταγωνιστικές συσκευασίες και την μεταποίηση με νέα προϊόντα (μπάρες υγείας) που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού των χωρών προορισμού των εξαγωγών. Στην κατεύθυνση αυτή η «ΣΥΚΙΚΗ» έχει πρόσθετα την δυνατότητα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προώθησης του εξαιρετικού ποιοτικού ελληνικού σύκου στις απαιτητικότερες διεθνώς αγορές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης