Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.9.16

Μέγαρο Μαξίμου: Απαράδεκτη η παρέμβαση της ΝΔ στη Δικαιοσύνη και στο έργο της ΤτΕ

Μέγαρο Μαξίμου: Απαράδεκτη η παρέμβαση της ΝΔ στη Δικαιοσύνη και στο έργο της ΤτΕ

Απάντηση προς τη ΝΔ έδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, μολονότι η ανακοίνωση τιτλοφορείται ως «απάντηση προς τη ΝΔ», αναφορά γίνεται και στην υποχρέωση της Τράπεζας της Ελλάδος να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες. Η ανακοίνωση διαλαμβάνει και μια επισήμανση: Ότι ο διοικητής της ΤτΕ δεν είναι ένα πολιτικό πρόσωπο και ο θεσμικός ρόλος που έχει αναλάβει είναι ρόλος πολιτικής ουδετερότητας.
«Απαράδεκτη για μια ακόμη φορά παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στη Δικαιοσύνη και στο έργο της Τράπεζας της Ελλάδος που οφείλει να ενεργεί έξω από σκοπιμότητες. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει θεσμικό ρόλο πολιτικής ουδετερότητας», αναφέρει ειδικότερα το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει ότι «η σπουδή της Νέας Δημοκρατίας να παρέμβει ως συνήγορος αλλά και ως υποβολέας στο έργο του, κάνουν ζημιά και στον ίδιο και στο ρόλο του».
«Τέτοιου είδους ανακοινώσεις βρίσκονται στον αντίποδα της αποπολιτικοποίησης του τραπεζικού συστήματος που αποτελεί κοινή συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς θεσμούς», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στη Νέα Δημοκρατία ψυχραιμία. Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο και αν την ενοχλεί, θα διερευνηθεί σε βάθος, γιατί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας ανασαίνει».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης