Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.9.16

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ε.Β. Eide

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ε.Β. Eide (Ν. Υόρκη, 20.09.2016)




Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ:  Σήμερα, ο κ. Πρωθυπουργός και εγώ, είχαμε μια σειρά από συναντήσεις. Νομίζω ότι η σημαντικότερη από τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού ήταν εκείνη με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Biden, κατά την οποία συζητήθηκαν ελληνο-αμερικανικές σχέσεις και οι γενικότερες εξελίξεις στην Αμερική και την Ευρώπη.

 Επίσης, σημαντικές ήταν οι δυο συναντήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία της Ομάδας των μεγάλων και ιστορικών πολιτισμών που συνεχίζουν να διαδραματίζουν και σήμερα ρόλο (GC10) και αφορούσαν το Ιράκ, ως εκπρόσωπο της Μεσοποταμίας και της Βαβυλωνίας, και τη Βολιβία που έχει 4,5 χιλιάδες χρόνια παράδοσης πνευματικού πολιτισμού.
Στη συνάντησή μου με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κ. Eide,  κουβεντιάσαμε, για μια ακόμη φορά, το Κυπριακό και την ανάγκη να υπάρξει μια λύση που να ανταποκρίνεται στην ασφάλεια όλου του κυπριακού λαού, μια λύση χωρίς αναχρονιστικές εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα πάνω στο νησί.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης