Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.10.16

Ν. Παππάς: Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε βελτιώσεις στην τροπολογία για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Ν. Παππάς: Είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε βελτιώσεις στην τροπολογία για τα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Κακή για το Δημόσιο χαρακτήρισε μια πιθανή αρνητική απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real Fm, καθώς όπως είπε το δημόσιο θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε από τον διαγωνισμό και τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ερωτηθείς για τη διαδικασία και τον χειρισμό από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας, ανέφερε το παράδειγμα του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος δεν κατέβαλε το αντίτιμο και κηρύχθηκε έκπτωτος.
Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, υπερασπιζόμενος τη διαφάνεια της διαδικασίας, ότι στο διαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο, στον οποίο όπως είπε όλως τυχαίως υπήρξε ένας διαγωνιζόμενος, η εταιρεία των καναλαρχών η Digea τον κέρδισε, και εκεί δεν υπήρχε ούτε έλεγχος πόθεν έσχες, ούτε χρειαζόταν τραπεζική ενημερότητα και κανένας έλεγχος δεν έγινε, και τώρα βγαίνουν οι ίδιοι και ξεσπαθώνουν με ωριαία δελτία... Υπογράμμισε με νόημα ότι σε εκείνον τον διαγωνισμό θα μπορούσε να πάει η εταιρεία του κ. Μητσοτάκη "Εθνικός Κήρυκας", με άνοιγμα 700 χιλ.- σε εκείνο τον διαγωνισμό που έκανε η Digea- στον δικό μας δεν θα μπορούσε να περάσει απ΄εξω»
«Εμείς έχουμε ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό, με τον οποίο απεδείχθη ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει χρήματα. Αυτή η διαδικασία δεν έγινε επί 27 χρόνια», τόνισε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.
«Ο κ. Μητσοτάκης πήρε δάνειο 700.000 ευρώ ως ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας και δεν το πλήρωσε ποτέ»
Στο δάνειο του προέδρου της ΝΔ για τον «Εθνικό Κήρυκα», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας και σε συνέντευξη που έδωσε, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Ειλικρινά με εκπλήσσει που ο κ. Μητσοτάκης, μέρος ο ίδιος του παλαιού συστήματος, κατηγορεί εμάς, είπε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας:
Το κόμμα του κ. Μητσοτάκη έχει δανειστεί 200 εκατ. ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν μέρος του παλαιού συστήματος που έδωσε δάνεια 1,5 δισ. ευρώ στους βαρόνους των media, τα οποία σήμερα έχουν πρόβλημα να εξυπηρετήσουν. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πήρε δάνειο 700.000 ευρώ ως ιδιοκτήτης τοπικής εφημερίδας και δεν το πλήρωσε ποτέ.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης