Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.10.16

Μετανάστευση: Πορεία εφαρμογής του πλαισίου εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες

Μετανάστευση: Πορεία εφαρμογής του πλαισίου εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες


Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη έκθεση προόδου σχετικά με την εφαρμογή του πλαισίου εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες για την αποτελεσματικότερη από κοινού διαχείριση της μετανάστευσης. Η Επιτροπή πρότεινε το νέο πλαίσιο με βάση το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση.

Το νέο πλαίσιο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, το οποίο απηύθυνε επίσης έκκληση για την ταχεία εφαρμογή του. Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την αρχική πρόταση η νέα προσέγγιση της εταιρικής σχέσης με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης των μεταναστών έχει αρχίσει να αποφέρει καρπούς.

Το πλαίσιο εταιρικής σχέσης αποτελεί μια μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή προσέγγιση με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής, διέλευσης και προορισμού. Από τον Ιούνιο, υπό την ηγεσία της Ύπατης Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου, Φεντερίκα Μογκερίνι, τα θεσμικά όργανα και τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταβάλει από κοινού ουσιαστικές προσπάθειες για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η νέα προσέγγιση – μια προσέγγιση προσανατολισμένη στα αποτελέσματα, ώστε όλα τα εργαλεία και οι πόροι της ΕΕ και των κρατών μελών να κινητοποιηθούν και να εστιαστούν προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης. Με την προσέγγιση αυτή υιοθετούνται βραχυπρόθεσμες λύσεις για την άμεση μείωση της μεταναστευτικής πίεσης, και κινητοποιούνται μεγαλύτερες επενδύσεις για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της παράτυπης μετανάστευσης σε πέντε χώρες προτεραιότητας: Νίγηρα, Νιγηρία, Σενεγάλη, Μάλι και Αιθιοπία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης