Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.10.16

ΕΚΤ: Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι αγορές ομολόγων και μετά τον Μάρτιο

ΕΚΤ: Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι αγορές ομολόγων και μετά τον Μάρτιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τον Μάρτιο του 2017, και θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις αγορές τους, ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν επαρκείς διαθέσιμοι τίτλοι, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγές της ΕΚΤ.
Οι κινήσεις αυτές θα γίνουν σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σημειώνει το Ρόιτερς. Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσουν τον Δεκέμβριο για τη μελλοντική μορφή και διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, με βάση τις νεότερες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Σήμερα, η ΕΚΤ αγοράζει τίτλους ύψους 80 δις. ευρώ μηνιαίως. Δεν έχει αποφασισθεί, αν ο μηνιαίος αυτός όγκος των αγορών θα συνεχισθεί και μετά τον Μάρτιο ή θα μειωθεί. Η απόφαση θα εξαρτηθεί από τα νεότερα οικονομικά στοιχεία, δήλωσαν οι πηγές.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης