Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.11.16

«Η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτησία»

«Η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτησία»

Η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτησία, δήλωσε το μεσημέρι από την μονή Αρκαδίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια του ολοκαυτώματος της μονής.
«Η μονή Αρκαδίου και η εμβληματική ιστορία της για το ελληνικό έθνος, σηματοδοτούν ένα ακόμα μεγαλειώδες όχι. Για αυτό ακριβώς πάντοτε τεκμηριώνουν πως, όπως είχα πει πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της ελευθερίας, γιατί για μας η αντίσταση είναι παράδοση αιώνων.
Και η ιστορία μας είναι ένας αιώνιος αγώνας για την ανεξαρτησία.
Αγώνας τον οποίο φέρνουμε πάντα σε πέρας ομονοώντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που επίσης παρέστη στις εκδηλώσεις, δήλωσε ότι ο αγώνας των Κρητικών σηματοδότησε την ενότητα του έθνους. «Εδώ στο Αρκάδι, πριν από 150 ακριβώς χρόνια, γράφτηκε ίσως το πιο ένδοξο κεφάλαιο στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Κρήτης.
Η θυσία του Αρκαδίου είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ.
Τιμούμε αυτούς τους Κρητικούς αγωνιστές που έδωσαν τη δικιά τους προσωπική μάχη για την ελευθερία και για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την ενότητα του ελληνικού έθνους. Τους είμαστε αιώνια υπόχρεοι».
Oι εκδηλώσεις εορτασμού της 150ης Αρκαδικής Εθελοθυσίας, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά και πολλών επισήμων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης