Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.11.16

Γ. Σταθάκης: Η πορεία της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ενδυναμωθεί

Γ. Σταθάκης: Η πορεία της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ενδυναμωθεί

«Η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας αναμένεται να υποστηριχθεί και να  ενδυναμωθεί μέσω της εισροής επενδυτικών πόρων και μέσω του ΠΔΕ, της βελτίωσης συνθηκών ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και της περαιτέρω αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης κατά την πρώτη ημέρα του διημέρου Φόρουμ επί θεμάτων ενέργειας, περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που διοργάνωσε το ελληνογαλλικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σταθάκης, «ιδιαίτερα καθοριστική και σημαντική είναι η ομαλή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων του πλαισίου για το χρέος. Η ελληνική πλευρά από την πλευρά της είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πλαίσιο συμφωνίας και να προωθεί εκείνες τις παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι «το προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του Μαΐου για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Όπως είπε, «στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί η άμεση υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων και θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις. Θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για την ΕΚΤ για τις δυνατότητες  πλήρους ομαλοποίησης στις αγορές των ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης